HV Corbulo
Image default
Aanbiedingen

5 tips voor een gezonde werkdag!

5 tips voor een gezonde werkdag!

Bij vele kantoorbanen wordt er gebruik gemaakt van een computer. De gehele dag wordt er gewerkt achter een bureau. De juiste houding is heel belangrijk bij een lange werkdag. Er zijn een aantal tips op jouw lange werkdag op een gezonde manier door te komen. Hieronder worden vijf tips gegeven om jouw dag gezond te houden. 

 

  1. Denk aan je ogen 

Ogen zijn een belangrijk onderdeel van je lichaam. Het is prettig om te kunnen zien. Behandel je ogen daarom op de juiste manier, ook tijdens je werkdag. Het is lastig voor je ogen om een lange tijd op dezelfde afstand naar een beeldscherm te kijken. Daarom is het belangrijk om gedurende je werkdag af en toe weg te kijken naar iets anders. Het maakt op zich niet heel veel uit waar je naar kijkt, maar het liefst iets op minstens 6 meter afstand. Dit kan dus door uit het raam te kijken naar de prachtige omgeving. 

 

  1. Pak je rust 

Het is niet gezond om gedurende de hele werkdag alleen maar gefocust te zijn. Het is aan te raden om elk half uur een korte pauze te nemen. Hierin kan je even wat te drinken halen, een praatje maken met je collega of even lekker rekken en strekken. 

 

  1. Wissel je dag af 

Op je werk heb je waarschijnlijk verschillende soorten taken. Het is belangrijk om deze taken goed af te wisselen. Door de afwisseling zit het onderwerp langer in je hoofd, waardoor de kans op inspiratie wordt verhoogd. Het prettigste is om ook andere taken tussendoor te doen, die geen betrekking hebben op je beeldscherm. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bladeren door een ouderwets tijdschrift. 

 

  1. Blijf in beweging 

Zorg goed voor je lichaam en blijf in beweging. Verander je houding gedurende de dag. Doe tussendoor een rekenoefening, om je spieren even aan het werk te zetten. Het kan ook prettig zijn om in de middagpauze een rondje te wandelen. Hierdoor kom je even in een andere omgeving en ga je vol goede moed de tweede helft van je werkdag in. 

 

  1. Ergonomische bureaus 

Een ergonomisch bureau zorgt voor de juiste houding tijdens het werken. Deze bureaus zijn vaak verstelbaar in verschillende hoogtes. Kato Inrichting biedt verschillende bureaus aan, waaronder ergonomische bureaus. Bekijk de website en ontdek al onze ergonomische bureaus van Kato.

https://www.katokantoorinrichting.nl/bureaus/ergonomische-bureaus/