HV Corbulo
Image default
Aanbiedingen

7 natuurlijke manieren om beter te slapen

Hoewel u waarschijnlijk al veel slaapremedies voorbij heeft zien komen, kunt u op een natuurlijke manier meer slaap krijgen door slechts een paar eenvoudige stappen uit te voeren:

 

Verminder cafeïne.

Om uw kans op een goede nachtrust te vergroten, beperkt u uw cafeïne-inname tot 250 mg per dag (de grootte van een grote Starbucks-beker) en schakelt u later op de dag over op cafeïnevrije koffie of water.

 

Creëer een goede slaapomgeving.

Er zijn tal van manieren om uw slaapkamer rustiger te maken: verduisteringsgordijnen en een oogmasker kunnen u helpen in het donker te blijven en als u de temperatuur onder de 20 graden houdt, krijgt uw lichaam de kans om af te koelen, een natuurlijk teken dat het tijd is om af te koelen. slaap. Beschouw ten slotte uw slaapkamer als enorm belangrijk en schaf bij voorkeur een uitstekend matras, zoals een M line matras aan.

 

Schakel de apparaten in uw slaapkamer uit

Het beste wat u kunt doen om goed te slapen, is om alle elektronica twee uur voor het slapengaan uit te schakelen. Laptops, tablets en telefoons zenden blauw licht uit, waardoor uw melatoninegehalte wordt verlaagd, een hormoon dat ons slaperig maakt.

 

Train minimaal 30 minuten per dag, 5 keer per week.

Studies tonen aan dat eenvoudige lichamelijke activiteit, zoals 150 minuten per week wandelen, mensen met slapeloosheid kan helpen om sneller in slaap te vallen. Probeer dan ook altijd minimaal 150 minuten per week te bewegen en u zal merken dat uw slaap beter zal worden.

 

Maak een slaapschema

Hier moet je een beetje streng zijn voor jezelf. Vasthouden aan een slaapschema is niet alleen belangrijk tijdens de werkweek, het is ook van cruciaal belang in het weekend. Dat betekent niet dat je op zaterdag per se om 6 uur ’s ochtends moet opstaan ​​en stralen, maar weersta de neiging om over meer dan een uur of twee te slapen en laat op de avond feesten zoveel mogelijk achterwege

 

Neem voor het slapengaan een warm bad 

Het is niet alleen een ontspannend nachtelijk ritueel, maar het nemen van een warm bad zal je lichaamstemperatuur verhogen. Als je je afdroogt, koelt je snel af, wat kan helpen om dat slaperige gevoel te krijgen.

 

Probeer te mediteren of diep adem te halen om uw geest te kalmeren.

In plaats van schapen te tellen, probeer je 20 minuten voor het slapengaan op je ademhaling te concentreren. Hierdoor zal je merken dat het gemakkelijker wordt om in slaap te vallen.