HV Corbulo
Aanbiedingen

Aanhangwagen kipper

 

Een kipper is een veelzijdige aanhanger. En kan in bepaalde uitvoeringen wel tot drie kanten op kantelen. Veel gebruikt door hoveniers en infra. Natuurlijk zijn er ook kippers die maar één of twee kanten op kunnen kantelen. Een kipper is een plateauwagen met een aangepast chassis en hydrauliek die de laadvloer kan laten kiepen. De meest toegankelijke kiep stand is achteruit, deze wordt ook het meest gebruikt. De kippers zijn verkrijgbaar van een ongeremde 750 kg brutolaadvermogen tot een geremde 3500 kg brutolaadvermogen. Dit maakt kippers geschikt voor iedere klus en scheelt het een boel schepwerk!

Hoveniers

Kippers worden veel gebruikt door hoveniers. Kippers zijn dus uitermate geschikt voor professioneel gebruik. Kippers zijn praktisch voor groenvoorzieners omdat deze vaak worden gebruikt voor groen afval. Wanneer de bak vol ligt met bladeren, kan je deze door de kiep stand zo leeg gooien, dat scheelt natuurlijk veel tijd. Doordat het zoveel sneller werkt met een kipper, bespaar je een hoop tijd en dus geld en is de kipper zo terug verdiend.

 

Infra bedrijven

Door kippers met een stalen bodemplaat zijn deze aanhangers ook geschikt voor bedrijven die actief zijn in bouw van infrastructuur. Je kan er door er oprijplaten op te bevestigen ook eenvoudig materiaal op rijden. Ook snel veel puin opruimen. Je kan er makkelijk bij om te laden en lossen omdat de wielen aan de onderkant zitten wat een kenmerkende eigenschap is van een plateauwagen. Daardoor neemt de aanhanger ook minder ruimte in beslag en pas je makkelijker overal tussen door.

Kiepsysteem

Voor de bediening van de kipper zijn er verschillende pompen. Je kan het handmatig doen met een handpomp. Bij een handpomp moet je zelf draaien waardoor de aanhanger gaat kippen. Er is ook een elektrische pomp met hydrauliek en hoef je zelf niet meer te pompen natuurlijk. Je hoeft dan alleen op een knop op de aanhanger te drukken. Ook heb je een elektrische pomp met een afstandsbediening. Er zijn ook kippers die alle bovengenoemde opties op de aanhanger hebben zitten.

 

Kipper uitbreiden

Een kipper kan je gemakkelijk uitbreiden met loofrekken en verhoogde borden, dit is handig wanneer je de aanhanger veel gebruikt voor groenafval, dat is natuurlijk niet zwaar. Je kan door de verhoogde borden er veel mee vervoeren. Je kan de kipper nog verder uitbreiden met oprijplaten.

 

Accu van de kipper opladen

Een kipper is voorzien van een eigen accu, deze moet ook opgeladen worden. De accu moet worden opgeladen met een 3 polige stekker, die moet je in een 3 polige stekkerdoos stoppen. Deze zit aan de aanhanger gemonteerd. Je laad de accu extern op.

Voordelen van een kipper aanhangwagen

Wanneer je een kipper hebt, heb je veel mogelijkheden. Je kunt de kipper ook gewoon gebruiken als plateauwagen. De wielen zitten dus ook aan de onderkant van de aanhanger waardoor je er makkelijk bij kan met een heftruck om te laden en lossen. Hij kan natuurlijk ook kippen, daardoor heb je tijdwinst omdat je de lading zo weer kwijt bent. Sommige klussen die je normaal met twee mensen moet uitvoeren, kan je door de kipper alleen doen. Dat scheelt veel geld voor een ondernemer, voor een particulier is dat natuurlijk ook fijn zodat je niet afhankelijk bent. Door de steunpoten kan de kipper ook afgekoppeld veilig gebruikt worden. Bekijk hier alle voordelen van de  aanhangwagen kipper

 

 

 

 

 

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/