Beter gevonden worden op YouTube

In dit artikel delen wij 11 slimme tips om beter gevonden te worden op Youtube! Ze kosten weinig tijd om door te lezen of uit te voeren. Het resultaat is beter gevonden worden op Youtube!

 

#1 Houd het kort

Kortere video’s zijn beter 1-2 minuten. Sluit de kijker aan in de eerste 10 seconden – Verwacht dat je 20% van je publiek verliest binnen de eerste 10 seconden na het afspelen. Controleer je YouTube Insight Hot Spots om te vinden waar je mensen verliest. Meer hierover in de laatste tip.

 

#2 Bestandsnaam is belangrijk

De bestandsnaam van de video die u uploadt, kan ertoe doen. Gebruik een beschrijvende woord (en)

 

#3 Gebruik goede beschrijvende titels

Kies een goede beschrijvende titel voor je video met goede zoekwoorden. Gebruik termen als “hoe”, “waarom wel”, enz.

Wanneer u over uw video blogt, maakt u de blogtitel hetzelfde als de videotitel en zorgt u ervoor dat de titel van uw pagina overeenkomt met de titel van het blogbericht en de video. Bij het rangschikken van video’s houdt Google vooral rekening met de match tussen zoekwoorden en de videotitel. Google vindt het leuk als de titel van de pagina overeenkomt met de titel van de video en zal in dit geval een hogere weging voor resultaten geven.

 

#4 Schrijf een goede beschrijving

Plaats niet alleen een paar woorden in de beschrijving van de video. Vertel een verhaal met behulp van uw zoekwoorden. Voeg uw hele site-URL helemaal bovenaan de beschrijving toe, inclusief http: //. Dit plaatst een link terug naar uw site in de beschrijving. Transcribeer de video.

 

#5 Gebruik Tags

Gebruik sleutelwoorden voor uw tags. Tag consistent met behulp van zoekwoorden waarvan u denkt dat uw publiek deze kan gebruiken bij het zoeken.

 

#6 Gebruik annotaties

Gebruik annotaties om te linken naar je andere YouTube-video’s. Koppel je video’s aan elkaar.

 

#7 Gebruik miniaturen

YouTube neemt de miniaturen op de 1/4, 1/2 en 3/4 punten in de video. Probeer goede beelden te hebben op die punten in de video.

 

#8 Plaats op het juiste moment. Timing is belangrijk!

Blijf uit de buurt van weekends en vrijdagmiddag (wanneer er veel wordt bekeken maar zware concurrentie). De ochtenden zijn goed en dinsdag is een zware consumptiedag.

 

#9 Zorg voor betrokkenheid

Reageren op reacties van anderen op jouw video. Moedig interacties aan – laat mensen reageren en, zoals Facebook, zal je YouTube-video hoger stijgen. Luister en praat terug naar je publiek.

 

#10 Promoot je video

Ga snel van start op andere sociale-mediakanalen zoals Facebook en Twitter om je video te promoten. Post de link om sluit hem in in je omslag (Facebook). Meer views kopen voor je Youtube video helpt natuurlijk ook. Youtube zal hem hoger ranken waardoor hij tevens beter vindbaar wordt. Dit geldt ook voor likes en abonnees welke ook te koop zijn.

 

#11 Analyseer

Kijk naar je inzichten om te zien wie er kijkt, waar ze naar worden doorverwezen, waar ze naar kijken, hoe lang ze uitkijken. Neem wat je leert op in toekomstige video’s.

 

Succes met je promotie!