HV Corbulo
Image default
Aanbiedingen

De 7 voordelen van laadpalen voor werknemers!

 

Als je aan de toekomst denkt, wat schiet je dan te binnen? Vliegende auto’s? Hoewel dat allemaal spannend klinkt, is er een revolutie gaande die onze dagelijkse levens en de manier waarop we werken al aan het transformeren is: we hebben het hier namelijk over elektrische auto’s en laadpalen. Benieuwd naar de voordelen van laadpalen voor werknemers? We hebben de volgende 7 voor je op een rijtje gezet! 

 

1. Duurzaamheid op de werkplek

Elektrische auto’s zijn enorm duurzaam. Ze stoten namelijk geen schadelijke uitlaatgassen uit en verminderen onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Als werkgever kun je je steentje bijdragen aan een schonere planeet door laadpalen op de werkplek te installeren! Dit toont je inzet voor duurzaamheid en kan werknemers motiveren om voor een elektrische auto te kiezen.

 

2. Kostenbesparing voor werknemers

Elektriciteit is over het algemeen goedkoper dan benzine of diesel. Wanneer werknemers hun elektrische auto’s op het werk kunnen opladen, besparen ze geld op brandstofkosten. Dit kan een financiële bijdrage zijn voor je team en hen helpen om hun budget beter in balans te houden.

 

3. Tijdswinst

Wachten bij openbare laadstations kan een tijdrovende klus zijn. Laadpalen plaatsen bedrijf stellen werknemers in staat om hun auto op te laden terwijl ze aan het werk zijn. Dit betekent minder tijd doorbrengen met wachten en meer tijd besteden aan productieve taken. Het is een win-win situatie voor werkgevers en werknemers.

 

4. Geen zorgen over te laat komen

Een veelvoorkomende zorg bij het overschakelen naar elektrische auto’s is bereik angst, de angst om onderweg zonder stroom te komen zitten. Door laadpalen op het werk aan te bieden, kunnen werknemers hun auto’s altijd opladen voordat ze naar huis gaan. Dit vermindert de angst voor een lege batterij en bevordert het vertrouwen in elektrische voertuigen!

 

5. Een modern imago

Bedrijven die laadpalen op de werkplek aanbieden, stralen een modern en vooruitstrevend imago uit. Dit kan helpen bij het aantrekken en behouden van getalenteerde werknemers, vooral diegenen die waarde hechten aan milieubewustzijn en technologische vooruitgang.

 

6. Lagere belasting op het stroomnet

Door laadpalen op de werkplek te hebben via Reithpower, kunnen werknemers hun auto’s overdag opladen wanneer de vraag naar elektriciteit doorgaans lager is. Dit kan de piekbelasting op het stroomnet verminderen en helpt om elektriciteit efficiënter te gebruiken, wat gunstig is voor het milieu en de stabiliteit van het netwerk.

 

7. Verbeterde werknemersbetrokkenheid

Wanneer bedrijven investeren in voorzieningen zoals laadpalen, voelen werknemers zich gewaardeerd en ondersteund. Dit kan de algehele tevredenheid en betrokkenheid van werknemers verbeteren, wat op zijn beurt de productiviteit en het bedrijfssucces ten goede kan komen.