HV Corbulo
Image default
Meubels

Drie tips voor een woonkamer voor koukleumen

Als jij het snel koud hebt is de winter waarschijnlijk niet jouw favoriete seizoen. Buiten is het vaak onaangenaam, maar in huis kun je met wat kleine aanpassingen heerlijk vertoeven. De woonkamer is de plek waar we in de winter vaak samenkomen om een leuk filmpje te kijken of een spelletje te spelen. Een lekker warme woonkamer is in de winter daarom een absolute must. Dit zijn drie dingen die je kunt doen om de woonkamer in de winter lekker warm te houden.

Makkelijke verwarmers

Koop wat gadgets die jouw woonkamer gemakkelijk een stukje warmer kunnen maken. Een infraroodpaneel is een energiezuinige elektrische kachel waarmee je de boel gemakkelijk snel een paar graadjes warmer kunt stoken. Een elektrische deken of warmtekussen  op de bank kan ook heerlijk zijn. Zorg sowieso voor voldoende fleece dekentjes, waar je op warme dagen heerlijk onder kunt wegkruipen met een kop hete thee of chocolademelk.

Goede isolatie

Om te zorgen dat je jezelf geen ongeluk stookt is goede isolatie van je woonkamer van groot belang. Om nu nog de spouwmuurisolatie te vervangen is ook zowat, maar er zijn ook andere dingen die je gemakkelijk snel kunt aanpassen om de warmte iets meer binnen te houden. Isoleer je vloer met een lekker dik vloerkleed en hang wat dikke velours gordijnen op om te zorgen dat er zo min mogelijk warmte verloren gaat via het raam. Als je in een oud huis woont, heb je soms nog te maken met enkel glas. Met isolatiefolie of een voorzetraam kun je gemakkelijk jouw enkel glas de werking van dubbel glas geven.

Maak optimaal gebruik van je radiator

Je wilt zo veel mogelijk profiteren van de warmte die jouw radiator biedt. Zorg daarom dat de radiator helemaal vrij is en er geen spullen of meubels tegenaan staan. Het kan ook helpen om radiatorfolie of aluminiumfolie aan de achterkant van de radiator te plakken. Door de reflecterende werking van het folie wordt de warmte die de radiator aan de achterkant uitstraalt teruggekaatst en gaat deze de woonkamer in, in plaats van dat het via de muur naar buiten verdwijnt. Zo kan alle warmte die jouw radiator biedt ook daadwerkelijk benut worden.