HV Corbulo
Image default
Aanbiedingen

Een Veldhockey Starterspakket: Wat je nodig hebt om te spelen!

Wil je beginnen met veldhockey, maar weet je niet zeker wat je nodig hebt? Maak je geen zorgen, wij helpen je. Of je nu een beginner bent of een ervaren speler, in deze blog vind je alle informatie en benodigdheden die je nodig hebt om het veld op te gaan! 

 

Veldhockeystick 

Het eerste item op je starterslijst moet een geschikte veldhockeystick zijn. De stick moet de juiste maat hebben voor je lengte en kracht. Het is belangrijk dat de stick een goede grip heeft, zodat hij tijdens het spel niet uit je handen glijdt. Zorg er bovendien voor dat hij gemaakt is van kwaliteitsmateriaal dat niet snel breekt. Het laatste wat je wilt, is dat je stick tijdens een wedstrijd in tweeën breekt! 

 

Beschermende uitrusting 

Het spreekt voor zich dat het spelen van elke sport een risico op blessures met zich meebrengt. Daarom is het belangrijk om te investeren in beschermende kleding voordat je het veld opgaat. Scheenbeschermers, gebitsbeschermers en helmen zijn essentiële uitrustingen voor elke veldhockeyspeler. Vergeet ook het juiste schoeisel niet, sportschoenen voor veldsporten helpen beschermen tegen uitglijden en vallen en geven spelers meer grip op grasvelden.  

 

Bal 

Je kunt geen sport beoefenen zonder bal! Er zijn verschillende soorten ballen beschikbaar, afhankelijk van het soort spel dat je speelt (binnen vs. buiten). Probeer, wanneer mogelijk, elk type uit voordat je investeert in een bal, zodat je kunt zien welke het beste werkt voor jouw vaardigheden en speelstijl. Zorg ervoor dat je extra ballen koopt als dat mogelijk is, want ze raken gemakkelijk kwijt tijdens oefeningen of als je met meerdere mensen tegelijk speelt. 


Aan veldhockey beginnen hoeft niet overweldigend te zijn. Met de juiste benodigdheden ben je in een mum van tijd klaar om te gaan spelen! Zorg ervoor dat je alle benodigde spullen aanschaft, zoals een geschikte veldhockeystick, beschermende kleding en ballen, voordat je het veld opgaat. Met deze spullen in de hand en wat oefening onder de knie, ben je snel klaar voor de wedstrijddag! Vind alle materialen snel bij Hockeypartner.

https://hockeypartner.nl/