HV Corbulo
Image default
Aanbiedingen

3 manieren waarop jij kan automatiseren

3 manieren waarop jij kan automatiseren

Als jij als bedrijf mee wil met de tijd, is automatisering daarvoor een onmisbaar proces. Hiermee laat jij processen uitvoeren door automaten. Dit geeft jouw de mogelijkheden om je personeel op andere plekken in te zetten. We zullen in deze blog drie manieren geven waarop jouw bedrijf kan gaan automatiseren.

  1. Orderverwerking

Jouw bedrijf zal elke dag verschillende bestellingen ontvangen. Misschien worden deze momenteel nog door één van jouw werknemers binnengehaald en omgezet tot de werkzaamheden die hiervoor nodig zijn. Dit proces kan helemaal geautomatiseerd worden. Er zijn namelijk verschillende programma’s die dit proces ondersteunen en zelfs voor je kunnen uitvoeren. Er zal nog iemand nodig zijn om dit te controleren, maar in principe kan je ervan uitgaan dat dit op de juiste manier zal plaatsvinden. Het programma kan de bestelling omzetten in een orderpick-proces, waardoor jouw orderpickers geen verschil hoeven te ervaren. 

  1. Roosterplanning

Als jij nog met handmatige roosters werkt, waarin iedere werknemer fysiek te zien krijgt wat de planning is, kun je dit ook aanpassen. Er zijn verschillende bedrijven die je hiermee helpen. Zodra je hierop overschakelen kunnen je werknemers via een applicatie op hun mobiel, of via een website hun rooster zien. Hierop kunnen ze ook verlof aanvragen en andere roostervragen stellen. Je kunt deze applicatie zelfs koppelen aan een kloksysteem, waardoor het uitbetalen van het loon ook automatisch gaat. 

  1. Een transportketting

Automatisering is ook een manier om fysiek zware processen van je werknemers af te nemen. Dit is goed voor de gezondheid van je medewerkers. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een transportketting aan te leggen in jouw bedrijfspand. Zware producten zullen niet meer met de hand gedragen hoeven te worden, maar kunnen nu door een transportketting van A naar B worden gebracht. Hiermee bespaar jij jouw medewerkers veel tilwerk: zij hoeven enkel nog het product op de ketting te leggen en deze er aan het einde weer afhalen. 

Als jij geïnteresseerd bent in de aanschaf van een transportketting, raden wij het aan om eens een kijkje te nemen op de website van ACB Transportbanden. Hier vind jij veel informatie over deze ketting. Eén van de specialisten van ACB Transportbanden staat jou graag te woord, mocht je vragen hebben over dit product.