HV Corbulo
Image default
Woning en Tuin

De beste raambekleding om je te beschermen tegen de strenge winter

Een strakblauwe lucht met een dikke laag sneeuw, dat is wat je wil in december. De winter staat zo goed als voor de deur. De verwarming maakt weer overuren en die warmte wil je graag binnenhouden. Via de ramen verlies je natuurlijk de meeste warmte. Geïsoleerde raambekleding kan daarom veel warmte binnenhouden en in de zomer zelfs warmte buitenhouden. De energierekening komt zo veel lager uit dan voorheen.

Thermische gordijnen

De gordijnen die iedereen kent zijn ook wel thermische gordijnen, ze zijn namelijk isolerend. Dit is dan ook de meest populaire raambekleding. De gordijnen kunnen ook gebruikt worden voor deuren die tochten of een overloop die afgesloten moet worden. De isolatiewaarde hangt af van de dikte van het gordijn. Daarnaast verschilt het per type stof natuurlijk ook weer hoeveel isolatie de stof biedt. Bovendien hebben de meeste van die gordijnen een geluidwerende functie en houden ze natuurlijk de zon tegen.

Plisségordijnen

De meeste mensen kennen plisségordijnen niet, toch is dat de beste keuze op het gebied van isolatie. Het lijkt een beetje op luxaflex maar dan van stof. Duo plisségordijnen hebben trouwens een nog betere isolatiewaarde, dus wanneer je huis erg slecht geïsoleerd is kan je het beste voor de duo variant kiezen. De stilstaande lucht tussen de twee lagen stof isoleert net als bij dubbele muren bijzonder goed. Kies voor een verduisterende stof als je 100% gebruik wil maken van de isolatie.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn ook een goede keuze voor mensen die het lekker warm willen hebben in de winter. Helaas isoleren deze lang niet zo goed als thermische gordijnen of plisségordijnen. Het grote voordeel van rolgordijnen is de prijs. De stof is relatief goedkoop, je kan dus veel gordijn voor weinig geld krijgen. De rolgordijnen zijn in alle stijlen te kiezen en bovendien zijn ze tijdloos.

Kortom, wanneer je echt voor de isolatiewaarde gordijnen kiest is het handig om plisségordijnen te nemen met een dikke stof. In de winter heb je er zelf veel profijt van maar je energierekening ook.