HV Corbulo
Image default
Aanbiedingen

4 dingen die de bruid volgens een traditioneel Engels gedicht zou moeten dragen

Wanneer je veel films hebt gezien waarin twee mensen elkaar het ja-woord geven en elkaar beloven trouw te blijven, weet je bij het lezen van bovenstaande titel waarschijnlijk al precies over welke vier dingen we het hebben. Volgens het traditioneel Engelse gedicht ‘something old, something new, something borrowed, something blue’ zou de bruid namelijk de volgende vier dingen moeten dragen: iets ‘ouds’, iets ‘nieuws’, iets wat zij heeft ‘geleend’ en iets ‘blauws’. Klinkt dit gedicht je niet bekend in de oren of ben je toe aan een opfriscursus? Lees dan even verder, want in deze blog gaan we graag wat dieper in op bovenstaande vier elementen.

 

Iets ‘ouds’

 

Door iets ‘ouds’ te dragen laat jij zien dat je klaar bent om jouw verleden, als single persoon, achter je te laten. Dit kun je tot uiting brengen door het dragen van een sieraad van een overleden dierbare bijvoorbeeld. Denk bijvoorbeeld aan een mooie parelketting van je overleden grootmoeder. 

 

Iets ‘nieuws’

 

Nadat jij je oude leven achter je laat door in het huwelijksbootje te stappen wordt het tijd om vooruit te kijken richting de toekomst. Hier hoort dan ook een nieuw sieraad, accessoire, voorwerp of kledingstuk bij. Deze stap is lang niet zo moeilijk als de vorige want met een prachtig nieuwe trouwjurk, bijvoorbeeld van trouwjurken Rotterdam, ben je er al. Maar ook de ring die jij van jouw partner hebt gekregen valt hieronder.

 

Iets wat je hebt ‘geleend’

 

Door een sieraad of accessoire te dragen dat je van iemand hebt geleend, sta je stil bij alle dierbaren die je gedurende jouw leven om je heen hebt verzameld. Familie, vrienden, buren, kennissen, noem het maar op. Door bijvoorbeeld dezelfde oorbellen te dragen als jouw zus tijdens haar bruiloft laat je jouw waardering voor haar blijken. Een mooier gebaar bestaat er niet!

 

En iets ‘blauws’


Dit is misschien nog wel de lastigste. Vooral wanneer je in jouw jurk en/of accessoires al kleuren gebruikt die eigenlijk niet zo heel mooi staan bij blauw. Probeer het in zo’n geval subtiel te houden. Je hoeft echt niet meteen all the way te gaan door een blauwe trouwjurk aan te schaffen. Een klein detail in een blauwe tint is al voldoende. Inspiratie opdoen? Kijk dan eens op bruidsmodeoutlet.nl.

https://bruidsmodeoutlet.com/