HV Corbulo
Image default
Aanbiedingen

Alles over glimmende Pokémon kaarten

Alles over glimmende Pokémon kaarten

Onder de Pokémon community zijn de glimmende Pokémon kaarten welbekend. Ze zijn voor velen Pokémon fans gewoon zeer aangenaam om naar te kijken, mensen houden nu eenmaal van glimmende objecten. Niet alleen zijn ze visueel aantrekkelijker, ze zijn namelijk ook veel meer waard dan kaarten die niet glimmen of blinken. Dit komt omdat de zeldzaamheid van deze kaarten vaak veel hoger ligt. Dit betekent dat de kaart veel minder vaak voorkomt. Lees in deze blog verder wat je allemaal moet weten over de glimmende Pokémon kaarten. Wil je meer glimmende kaarten aan je collectie toevoegen? Ga naar Pokeflip voor speciale packs van verschillende Pokémon series te bemachtigen. 

Zeldzaamheid van de Pokémon kaart: wat zijn de verschillende niveaus?

Er zijn tussen alle Pokémon kaarten heel wat verschillende zeldzaamheden. De regel voor de waarde is voor de hand liggend: hoe zeldzamer, hoe meer de kaarten waard zijn. We kennen drie niveaus hierin, die niveaus zijn op de kaarten te herkennen aan een symbool. Dit symbool vind je in de rechterbenedenhoek van de Pokémon kaart. Je hebt ‘common’, ‘uncommon’ en ‘rare’ kaarten. Common is het eerste niveau. Deze kaarten komen veel voor en zijn dus minder zeldzaam. Een zwarte cirkel wordt gebruikt als symbool. Het tweede niveau zijn de uncommon kaarten. Deze zijn al iets zeldzamer, want ze zijn minder gemakkelijk te vinden als de common kaarten en dit laat dan ook hun waarde stijgen. Er wordt een zwarte diamant als symbool gebruikt voor deze kaarten aan te tonen. Het derde niveau zijn de rare kaarten. Te herkennen aan hun zwarte ster als hun symbool. Door dat ze behoorlijk minder voorkomen dan common en uncommon kaarten, stijgt hun waarde significant. Dit zijn de echt zeldzame kaarten.

Is jouw Pokémon kaart zowel glimmend als rare?

Elke verzamelaar heeft natuurlijk het liefst zoveel mogelijk rare kaarten in zijn bezit. Ze zijn het meest waard en veel minder andere verzamelaars bezitten de kaart die jij hebt. Glimt jouw rare kaart ook nog eens? Dan heb je echt een eersteklas kaart in handen. Heel makkelijk te herkennen. De visual van de Pokémon glimt helemaal en bevat soms sterretjes op de achtergrond. De rest hoort niet te glimmen, want dan zit je hoogstwaarschijnlijk met een namaak. We noemen deze kaarten: ‘Holo Rare’. Glimmende kaarten komen enkel voor bij de rare kaarten. Common en uncommon kaarten hebben dus geen glimmende varianten. Voor de hand liggend, komen de holo rare kaarten minder vaak uit dan de rare kaarten. Door de hogere zeldzaamheid zijn deze dus ook weer meer waard. 

Ja hoor! Er is nog een variant van de glimmende kaarten!

Je weet nu hoe de holo rare kaarten er uit zien en hoe je deze herkent. Hun tegenhanger noemen we de reverse holo Pokémon kaarten. Hier blijft de visual niet-glimmend, maar glimt de rest van de kaart wel. Het grote verschil met holo rare kaarten is dat reverse holo kaarten ook voorkomen uit kaarten die common of uncommon zijn. 

 

 

 

https://nl.pokeflip.com/