HV Corbulo
Image default
Aanbiedingen

Biminitop voordelen

Een biminitop is een platte open voorkant voor de cockpit van een boot. Meestal zijn de meeste Bimini’s opvouwbaar en kunnen ze worden samengevouwen bij het loslaten van de bovenklep. De opgevouwen biminitops worden vervolgens op een veilige plaats bewaard, meestal onder een bootzeil of een andere vorm van bootafscherming. Een bimini-boottop biedt meer windbescherming en installatiegemak vergeleken met het alternatief voor het gebruik van een luifel.

Extra windbescherming
Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een biminitop is dat deze meer windbescherming biedt dan andere bootontwerpen. Omdat de biminitop aan de achterkant open is, komt er extra wind via de bovenkant de cabine binnen, waardoor er wat druk kan worden opgebouwd tegen de romp van de boot. Dit resulteert in een lager algemeen rijcomfort van de boot, zelfs bij rustig weer. Hoe groter de biminitop, hoe groter de windimmuniteit voor de roeiboot; grotere boten moeten mogelijk worden uitgerust met een tweede apparaat, zoals een snelle deflector, om volledige bescherming tegen de wind te bieden.

In veel vaarsituaties heeft een biminitop de voorkeur omdat deze gemakkelijk toegang geeft tot de hutten van de boot. Over het algemeen is een biminitop met een intrekbare of afneembare motorkap uitgerust met een luik aan de binnenkant die toegankelijk is via een bevestigde ladder. Deze ladder is afsluitbaar om de bescherming van de loods en de roeiboot te waarborgen. Veel boten die geen interne luikopeningen hebben, geven de voorkeur aan een ladder van volledige lengte met de mogelijkheid om omhoog te zwaaien, waardoor de hele roeiboot wordt beschermd tegen de elementen.

Verschillende opties voor de bevestiging
Zoals bij de meeste soorten bootkappen, bieden biminitops verschillende soorten bevestigingsopties. Sommige modellen hebben een afneembare hoes die kan worden vastgezet met pennen of klittenband. Andere modellen hebben een verwijderbare “peel & seal” flap die wordt vastgezet met doorvoertules en klittenband. Sommige modellen hebben een interne ritssluiting in de boeg die kan worden vergrendeld en / of ontgrendeld vanaf de binnenkant van de biminitop, zodat gebruikers een stijl kunnen kiezen die aan hun persoonlijke veiligheidsbehoeften voldoet.

Een stukje meer zichtbaarheid
Een ander belangrijk voordeel van bimini’s is de extra zichtbaarheid die ze bieden. De meeste biminitops hebben een helder vizier dat omhoog kan worden geklapt om volledig zicht op de binnenkant van de boot te bieden. Dit maakt het gemakkelijker om individuen op het water te identificeren. Sommige bimini’s hebben zelfs een dubbele bovenkant, waarvan de ene kan worden ingetrokken in de boeg van de boot, terwijl de andere stationair bovenop de boot blijft.

https://www.boottotaal.nl/

Gerelateerde artikelen

Houten toegangspoort

De voordelen van een personal trainer

Een tuinhuis bij jou in de achtertuin