HV Corbulo
Image default
Geschenken

De as van overledenen in een diamant verwerken: onderhoud van het sieraad

Afscheid nemen van uw geliefde is al moeilijk genoeg, ongeacht of het overlijden zich al een tijd geleden had aangekondigd of onverwacht kwam. Een uitvaart voelt vaak als het definitieve afscheid van de overledene. Terwijl u daar vaak nog helemaal niet aan toe bent. Het liefst zou u hem of haar altijd bij u willen blijven dragen. Dit kan middels een herinneringssieraad. Tegenwoordig is het mogelijk om de as van overledenen in een diamant te verwerken. Een asdiamant staat symbool voor de liefde en gedeelde herinneringen. Diamantbewerkingsbedrijf CR Diamond Polishing geldt als specialist op dit gebied.

Hoe maakt men een asdiamant?

Een diamant die op basis van de as van een overleden persoon is gemaakt, noemen we een asdiamant. Ze worden uit de koolstof van de overblijfselen na de crematie gemaakt. Soms kan daar een tweede koolstofbron aan worden toegevoegd. Een asdiamant heeft dezelfde eigenschappen als een natuurlijke diamant en doet ook niet onder voor de kwaliteit ervan. Het kunnen laten groeien van een diamant uit de as van een geliefde is bijzonder en een prachtig symbool.

Het onderhoud

Is er van de as van overledenen een diamant gemaakt, dan dient deze op dezelfde manier te worden behandeld als een diamant die op natuurlijke wijze is ontstaan. Het is dan ook belangrijk om zuinig met het sieraad om te springen, en deze regelmatig schoon te maken met lauw water en wat groene zeep. Door huidvet, crèmes en andere zaken weg te poetsen, behoudt de steen zijn schittering. Ook kunt u de zetting van het sieraad het beste jaarlijks door een professional laten bekijken.

Respect voor u en uw dierbare

CR Diamond Polishing is een bedrijf uit diamantstad Antwerpen, waar enkel deskundige diamantbewerkers met jarenlange ervaring werken aan het verwerken van as van overledenen in een prachtige diamant. Zij tonen het maximale respect voor u én uw overleden dierbare door zorgvuldig te handelen, zoveel mogelijk aan uw wensen te voldoen en het eindresultaat op een zo kort mogelijke termijn te leveren.