HV Corbulo
Image default
Aanbiedingen

De opleiding tot leefstijlcoach

Effectief kunnen coachen is een basisvaardigheid voor een leefstijlcoach. Tijdens een opleiding tot leefstijlcoach ontwikkel je jezelf tot coach. Hierbij kijk je bijvoorbeeld naar hoe je een cliënt succesvol kan helpen bij het veranderen van leefstijl en wat je moet doen wanneer het proces stagneert. Daarnaast wordt er tijdens de opleiding ook gekeken naar groep coaching, motivational interviewing en verschillende coaching technieken. Aan de hand van een gestructureerde methodiek word je hierbij begeleid. Nieuwsgierig naar wat de opleiding tot leefstijlcoach inhoudt? Ontdek het in deze blog! 

Leefstijlcoach in opleiding

De opleiding tot leefstijlcoach is een post-HBO opleiding en wordt onder andere aangeboden door de Leefstijlcoach Academie. De opleiding is geschikt voor mensen met interesse in leefstijl- en gedragsverandering die mensen willen helpen bij het maken van gezonde keuzes. Voorwaarde is wel dat je een HBO- of WO-opleiding hebt afgerond. Wanneer je dan een erkende opleiding tot leefstijlcoach afrondt, kun je geregistreerd worden als leefstijlcoach.   

Wat wordt er behandeld tijdens de studie?  

Gedurende de leefstijlcoach opleiding zijn er een aantal belangrijke thema’s. Zo gaat het eerste thema over wat een gezonde leefstijl nu eigenlijk inhoudt en hoe ver je daar in de praktijk vanaf staat. Bij dit thema wordt dieper ingegaan op de BRAVO-gedragingen, dit staat voor Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Omgaan met Stress. Al deze gedragingen zijn van invloed op een gezonde leefstijl. Verder ga je kijken naar jezelf als coach. Het effectief coachen is een basisvaardigheid als je leefstijlcoach wilt worden en tijdens de opleiding ontwikkel je jezelf als coach.   

Aanvullend wordt er gekeken naar gedragsverandering, hierbij maak je gebruik van de theorieën en inzichten uit de psychologie over gedragsverandering. Gedurende de opleiding tot leefstijlcoach leer je hoe je dit op een praktische manier kunt toepassen. Als laatste thema staat je praktijk centraal. Veel leefstijlcoaches hebben een eigen praktijk en tijdens de opleiding tot leefstijlcoach leer je wat er allemaal bij komt kijken als je een eigen praktijk wilt opzetten. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar hoe je communiceert met potentiële klanten. Op de Leefstijlcoach Academie zullen deze thema’s niet één voor één behandeld worden maar worden ze met elkaar afgewisseld waardoor je de thema’s direct op elkaar kunt toepassen.   

Hopelijk heb je door deze blog een beter beeld gekregen van wat een opleiding tot lifestyle coach inhoudt, bedankt voor het lezen!  

 

https://leefstijlcoachacademy.nl/