HV Corbulo
Image default
Cadeau

Zo vier je dat je vriendin zwanger is

Er komt een hoop op je af wanneer je vriendin zwanger is. Spannende momenten, een heel nieuw leven ga je in. Maar je wil het natuurlijk ook op een feestelijke manier vieren. Zeker in de eerste periode willen veel vrouwen het goede nieuws nog niet met iedereen delen. Maar na 12 weken kun je het samen voorzichtig naar buiten brengen.

Vertellen aan de familie

Je wil natuurlijk aan je ouders vertellen dat ze opa en oma worden. Op een hele speciale manier. Je kan iets met de eerste echo foto doen of een rompertje met een tekst laten bedrukken. Online kan je een hoop voorbeelden vinden hoe de familie wordt ingelicht over de zwangerschap. Dat kan bv ook met een filmpje, zo leuk voor later.

Zwangerschapsaankondiging

Wanneer het nieuws in kleine kring bekend is kan je het groter uitpakken en bijvoorbeeld via social media aankondigen dat jullie een kindje verwachten. Misschien een foto van jullie samen met de beetje bolle buik in zicht, of de echo foto. Via de hashtag #zwangerschapsaankondiging kan je een hoop leuke voorbeelden op Instagram vinden en kijk ook eens op Pinterest om ideeen op te doen.

Gender reveal: wordt het een jongen of een meisje?

Bij de tweede termijn echo is het tegenwoordig ook mogelijk om te zien wat het geslacht wordt. Zo’n geslachtsbepaling wordt tegenwoordig ook als feestje gevierd. Dat heet een gender reveal party. In een taart of ballon zit roze of blauw vulling en wanneer deze opengesneden of doorgeprikt wordt, ziet iedereen of je een zoon of dochter krijgt. Dat levert ook weer leuke spontane en kleurrijke foto’s op.

Baargoud of kraamgoud

Is de baby net geboren, dan geef je als man je vrouw een mooi sieraad cadeau. Dat noemen we ook wel baargoud of kraamgoud. Het hoeft overigens ook niet van goud te zijn,. maar het moet wel iets duurzaams zijn dat echt een aandenken aan de zwangerschap is. Een soort bedankje voor het dragen van je kindje. In de Verenigde Staten krijgen vrouwen zelfs dure auto’s en diamanten als push present, maar zo gek hoeft het zeker niet te zijn. Je baargoud cadeautje geef je direct na de bevalling, in het kraambed.

Kraamcadeautjes voor de baby

Tot slot is het natuurlijk een traditie om mooie kraamcadeautjes mee te nemen voor de baby. Van familie en vrienden en iedereen die op kraambezoek komt, krijg je wel iets. Sommige mensen vragen of er een wensenlijstje is en anderen zullen gewoon iets leuks voor de baby meenemen. Geef toch wat tips als bezoek daarom vraagt, zo voorkom je dat je met teddyberen, de verkeerde kleertjes of andere items die je niet wil opgescheept zit. Wil je meer leuke ideeen opdoen voor leuke kraamcadeaus? Lees dan dit artikel.