HV Corbulo
Image default
Aanbiedingen

De regels en wetten omtrent transport in Duitsland

Hoewel de Europese Unie is opgericht om eenduidigheid te verschaffen binnen de aangesloten landen, betekent dit niet automatisch dat overal precies dezelfde regels en richtlijnen gelden. Hoewel de regels binnen de EU voor het grootste deel overeenkomen, mogen lidstaten op sommige vlakken afwijken en hun eigen regels opstellen. Zo moeten wij in Nederland ons houden aan een snelheidslimiet op de snelweg, terwijl je op sommige delen van de Duitse Autobahn net zo hard mag rijden als je zelf wilt. Ook binnen het transport zijn er enkele verschillen op te merken tussen Nederland en Duitsland. Hieronder volgen enkele belangrijke regels en wetten omtrent transport in Duitsland.

Rijverboden op zon-, feest- en vakantiedagen

Weegt jouw vrachtwagen in totaal meer dan 7,5 ton? Dan geldt er voor jou een rijverbod op zon- en officiële feestdagen tussen 00:00 uur middernacht en 22:00 uur ’s avonds. Dit rijverbod geldt voor alle wegen in Duitsland, maar is niet van toepassing wanneer je bijvoorbeeld verse vlees- of melkproducten, verse en levende vis producten en/of fruit en groenten die snel bederven transporteert. Daarnaast zijn er nog enkele uitzonderingen op dit rijverbod. Ook in de zomervakantieperiode kan er op enkele rijkswegen en delen van de Autobahn op bepaalde dagen een rijverbod van toepassing zijn. In sommige gevallen is een ontheffing op dit verbod mogelijk.

Parkeerverboden

Niet alleen voor rijdende vrachtwagens gelden er regels en verboden, ook wanneer je je vrachtwagen binnen de bebouwde kom wilt parkeren zul je rekening moeten houden met de geldende regels en richtlijnen. Zo geldt er bijvoorbeeld een parkeerverbod in de nacht van zondagen en officiële feestdagen. Het parkeerverbod loopt van 22:00 uur ’s avonds tot 06:00 uur ’s ochtends en is dus alleen van toepassing op de bebouwde kom. Buiten de bebouwde kom mag er gewoon geparkeerd worden op zon- en feestdagen.

Het transport naar Duitsland laten verzorgen door een transport bedrijf?

Heb je geen zin in gedoe omtrent rij- en parkeerverboden over de landsgrens? Overweeg dan eens om het transport naar Duitsland te laten verzorgen door een transportbedrijf Duitsland. Het grootste voordeel van het inschakelen van een logistieke dienstverlener voor het buitenlandse transport is dat je zelf niet op de hoogte hoeft te blijven van continu veranderende regels en wetten. Achterover leunen en erop vertrouwen dat jouw transport in goede handen is, is het enige wat je hoeft te doen!

https://www.melislogistics.nl/