HV Corbulo
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een gietvloer laten leggen, waar let je op?

Een vloer laten leggen, je hebt veel keuzes waar je uit kunt kiezen. Soms zijn we jaloers op onze voorouders waar je gewoon een vloer van klei en riet had en daar moest je het mee doen. Maar tegenwoordig heb je voor elke vraag wel 100 antwoorden. Met vloeren is dit ook zo, je kan een houten vloer nemen, een tegelvloer, tapijt, beton of een gietvloer. De laatste optie gaan we het over hebben in deze blog. De gietvloer is zo’n 15/20 jaar geleden voor het eerst opgedoken in Nederland. Toen was het nog een extreem dure vloer die vooral in fabrieken etc. werd gebruikt. Nu is het een vloer die terug te vinden is in veel huishoudens: in de keuken, de woonkamer, badkamer, slaapkamer, garage… noem het maar op! De gietvloer is een luxe vloer waar je veel kanten mee op kan gaan. Waar moet je op letten als je een gietvloer aanschaft? We geven je een aantal praktische tips.

  • Bepaal de toepassing. Waar wil je een gietvloer hebben? Als je een gietvloer in de garage wilt laten leggen dan is het bijvoorbeeld handig om een anti slip laag erop te laten leggen zodat de auto geen strepen achter laat en makkelijk naar binnen en naar buiten kan.
  • Wat voor kleur en motief wil je? Dit is een lastige vraag want je smaak verandert door de jaren heen. Er zijn mensen die een felroze of felgroene gietvloer laten leggen en er na twee jaar achter komen dat ze de kleur toch te extreem vinden. Denk er dus érg goed over na omdat een gietvloer een dure vloer is waar je de nodige jaren mee moet doen. Wij adviseren een neutrale kleur zoals grijs of beige. Dit zijn kleuren waar je je inrichting makkelijk op kan aanpassen.
  • Denk goed na over welke partij je wilt inschakelen voor de opdracht. Er is op dit moment een tekort aan goede partijen die vloeren leggen waardoor er een langere wachtrij is dan gewenst. Dit kan ervoor zorgen dat je ervoor kiest om een partij met arbeidsimmigranten te kiezen die een deel van het jaar in Nederland zijn en daarna weer teruggaan naar het land waar ze wonen. Een gietvloer leggen is precisiewerk dat makkelijk fout kan gaan als je de juiste kennis niet beheerst. Als je de vloer dus laat leggen door een onbekende partij uit een ander land, dan is de kans groot dat je een slechte nazorg heft wanneer de vloer mankementen vertoond.

Wil jij een gietvloer in Breda laten leggen? Neem dan eens contact op met familiebedrijf Kleijn Coatings. Dit is een specialist op het gebied van gietvloeren, met een uitstekende service.

gietvloer breda