HV Corbulo
Image default
Zakelijke dienstverlening

Ook genoeg van kalkaanslag in je huis?

Schoon drinkwater is niet iets waar alle mensen in de wereld over beschikken. We mogen daarom dankbaar zijn met de kwaliteit van ons drinkwater in Nederland! In sommige landen moet je 2 uur lopen om bij een waterpomp te komen waar dan alsnog ijzerhoudend grondwater wordt opgepompt. Het leidingwater van Nederland behoort tot het schoonste water van de wereld. Echter, er is wel één mineraal in ons water waar we veel last van hebben: calcium (ook wel kalk genoemd in de volksmond). Kalkhoudend water zorgt ervoor dat er overal kalkaanslag achterblijft: de douchewand, de tegels, het bad en de wasbak… in het verleden kon je niets anders doen dan dit accepteren en elke week de schuurspons pakken om het eraf te boenen.

Dat is echter verleden tijd, lang leve de wetenschap! Tegenwoordig zijn er apparaten op de markt waarmee de calciumdeeltjes uit het water worden gefilterd: de waterontharder. Je hebt twee soorten waterontharders: de magneet-ontharder en de hars-ontharder. De enige effectieve ontharders zijn echter de hars-ontharders. De magneet-ontharders werken tijdelijk en verliezen al na een paar weken het effect. De hars-ontharders werken op een manier waarbij het water door hars-bolletjes heen wordt gefilterd en deze balletjes de calcium vervolgens vasthouden. De hars-ontharder maakt zichzelf na een aantal processen weer schoon zodat hij 100% effectief blijft.

Er zijn een paar reden waarom je een waterontharder aan zou schaffen. Wist jij dat je per jaar een paar honderd euro kan besparen op huishoudelijke kosten met het plaatsen van een waterontharder?

  1. Je huishoudelijke apparatuur gaat langer mee. Denk hierbij aan apparaten die een warmte-element gebruiken zoals een wasmachine, vaatwasser en een waterkoker. Deze apparaten gaan langer mee wanneer er geen kalkhoudend water doorheen stroomt.
  2. Je kleding gaat langer mee. Kalkhoudend water zorgt er namelijk voor dat je kleding sneller slijt.
  3. Je hoeft minder schoonmaakmiddelen te gebruiken. Normaliter neutraliseert het calcium de wasmiddelen waardoor ze minder effectief worden. Met een waterontharder is dit niet het geval.
  4. Je energierekening valt lager uit. Omdat je huishoudelijke apparaten minder energie gebruiken vanwege het ‘schone’ water, kost het gebruik minder energie.

 

Genoeg redenen dus om er eentje aan te schaffen!