HV Corbulo
Image default
Aanbiedingen

Eiwitrijke voeding voor ouderen

Een eiwitrijk dieet is om een aantal redenen belangrijk voor ouderen. Ten eerste, als mensen ouder worden, hebben ze de neiging spiermassa te verliezen. Een eiwitrijk dieet kan helpen om dit spierverlies te voorkomen. Ten tweede kan een eiwitrijk dieet helpen om de botten sterk te houden. Botten bestaan voor het grootste deel uit eiwit, en een eiwitrijk dieet kan dus helpen om de botten gezond en sterk te houden. Tenslotte kan een eiwitrijk dieet helpen de immuniteit te versterken en infecties te bestrijden. Ouderen zijn vatbaarder voor infecties en daarom kan een dieet dat hun immuniteit helpt te versterken, erg nuttig zijn.

 

Zo neemt u veel eiwitten tot zich

Er zijn verschillende manieren om zoveel mogelijk eiwitten tot u te nemen. Dit zijn zowel oplossingen in uw dagelijkse dieet als ook eventueel supplementen. Maar door de volgende dingen dagelijks te eten, kunt u uw eiwitten al aanvullen: 

 

  • Eet meer mager vlees, zoals kip, vis en kalkoen.

  • Voeg Griekse yoghurt toe aan uw dieet. Het zit vol met eiwitten en levert ook probiotica, die goed zijn voor uw darmgezondheid. 

  • Neem bonen en peulvruchten op in uw dieet. Ze zijn een goede bron van vezels en eiwitten.

  • Eet meer noten en zaden. Hierin zitten veel gezonde vetten, eiwitten en vitaminen. 

 

Eiwitpoeders

Krijgt u het in uw dagelijkse voeding niet voor elkaar om voldoende eiwitten te eten? Bijvoorbeeld door allergieën, lactose-intolerantie of doordat u vegetarisch bent? Dan kunt u eiwitpoeders zoals wei isolaat gebruiken. Het is een handige manier om meer eiwitten in uw dieet op te nemen en bovendien zijn ze geschikt voor mensen met lactose-intolerantie. Kijk vooral eens op de site van Best Way Ingredients om u te informeren. 

 

Andere opties

Daarnaast is het belangrijk dat u voldoende vitamine D binnenkrijgt. Dit helpt uw lichaam namelijk om calcium te absorberen, wat nodig is voor sterke botten. Zorgt u bovendien voor voldoende lichaamsbeweging, want ook dit help bij de opbouw van spiermassa en versterkt de botten.

 

https://bestwayingredients.com/