HV Corbulo
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het onderhouden van de accu van uw scooter

Voor elektrische scooters zijn er verschillende soorten accu’s verkrijgbaar. Een loden accu is de goedkoopste variant, maar heeft meer onderhoud nodig dan andere accu’s. Een lithium accu heeft meer vermogen, maar kost hierdoor ook meer. U kunt er ook voor kiezen om een uitneembare accu te nemen, deze kunt u gemakkelijk overal aan de lader leggen. Bij het aanschaffen van een elektrische scooter is het van belang om op de juiste manier met deze om te gaan. Een accureparatie is prijzig en deze wilt u het liefst voorkomen! Wij hebben 3 tips voor u om uw accu op de juiste manier te verzorgen.

 

Wacht niet tot de accu 0% is

De levensduur van een accu gaat op den duur achteruit wanneer u deze altijd te ver laat ontladen. Dit resulteert in slechtere prestaties van de accu. Wij raden u aan om de accu aan de lader te leggen wanneer deze 20 procent heeft bereikt. Hiermee zal de conditie van uw accu langer goed blijven, waardoor de prestaties optimaal blijven. 

 

Laad uw accu elke dag bij

Als u een tijdje de scooter niet gebruikt en de accu in de scooter laat zitten, zult u merken dat de accu sneller zal slijten. Ondanks dat u de scooter niet gebruikt, raden wij u aan om dagelijks de accu aan de lader te leggen. Hiermee zult u onnodige problemen voorkomen en zult u de levensduur van de accu verlengen. 

 

Waar zet u de scooter aan de lader?

U kunt uw scooter het beste in een droge en goed geventileerde ruimte aan de lader leggen. Dit is het beste voor zowel de accu als de oplader. Zorg ervoor dat tijdens het laden, de accu en de oplader niet bedekt zijn met spullen. Dit zorgt ervoor dat de accu en oplader oververhit raken en dit kan schade aan de accu veroorzaken.

Laat u goed informeren

In het geval dat u uw accu op de juiste manier onderhoud en toch problemen ondervindt, raden wij u aan om langs te gaan bij een fietsenwinkel om u te helpen. Bij Dab Scooters bijvoorbeeld kunt u terecht voor al uw vragen bij de beste brommerexperts!

 

https://www.dab-scooters.nl/