HV Corbulo
Image default
Aanbiedingen

Energiek de dag door

Energiek de dag door

De hele dag werken en dan ’s avonds nog sporten of sociaal doen met vrienden is leuk, maar kost ook energie. Om te voorkomen dat je helemaal uitgeput raakt, is het belangrijk dat je voor een zo hoog mogelijk energielevel zorgt. Je moet dit namelijk jarenlang volhouden. Iedereen doet dit en het is vaak ook prima te doen, zolang je maar goed voor jezelf blijft zorgen. Daarom geven we je hier een aantal handige tips om je werk en sociale leven op een goede manier met elkaar te combineren en energiek door de dag te komen.

 

Lekker slapen

Je begint een energieke dag met een goede nachtrust. Ben je al moe bij het opstaan zul je de rest van de dag ook moeilijker doorkomen. Daarom is het belangrijk om goed te slapen. Zorg dat je ontspannen bent voordat je naar bed gaat en dat je lekker ligt. Dit betekent niet alleen een goed matras, maar ook het juiste kussen. Slaap je vaak slecht doordat je niet lekker ligt, zijn medische kussens zeker iets voor jou. Deze helpen je namelijk om je lichaamshouding te ondersteunen en kunnen bepaalde lichaamsdelen ontlasten. Kijk gerust eens op de site van Mijnidealekussen om te zien welke mogelijkheden hierin bestaan. 

 

(Goed) ontbijten

Waar de een zich bij het naar bed gaan al verheugd op het ontbijt moet de ander er niet aan denken om op de vroege morgen al iets te eten. Echter is dit wel belangrijk om de dag met meer energie te kunnen beginnen. Het ontbijt levert je lichaam namelijk waardevolle brandstoffen. Zit jij bij de groep die zijn ontbijt maar slecht weg krijgt, probeer dan om in ieder geval iets kleins zoals een stuk fruit of een bakje yoghurt te eten. 

 

Eet regelmatig

Het is beter om verdeeld over de dag steeds iets te eten dan alleen de drie grote maaltijden. Zo houd je namelijk je energielevel veel beter op pijl. Probeer iets gezonds te pakken, want het is een valkuil om voor de tussendoortjes steeds te gaan snoepen. Een keer kan dit natuurlijk wel, maar het moet niet te ongezond worden. 

 

Blijf eens wat vaker staan

Heb je werk waarbij je de hele dag zit, dan moet je eens overwegen of een stabureau niet iets voor jou is. Vooral als je veel belt, is het vaak niet storend wanneer je veel staat. Sommige mensen vinden het juist heel prettig om staand te bellen. Door een stabureau te gebruiken, kun je tijdens het bellen ook makkelijk even iets op je laptop typen of opzoeken, zonder dat je in een verkeerde houding gaat staan. Het staand werken zorgt ervoor dat je spieren worden gerekt en je ademhaling dieper wordt. Hierdoor krijg je meer zuurstof in je hersenen, waardoor je energieker blijft. 

 

Genoeg zonlicht en beweging

Deze twee kun je goed met elkaar combineren. Probeer om iedere dag een stukje te gaan wandelen. Hiermee maak je je hoofd leeg en krijg je bovendien meer energie. Dit zorgt er ook voor dat je beter kunt slapen. Door buiten te sporten kun je meteen je portie zonlicht opdoen, waardoor we ons vitamine D peil kunnen aanvullen. Een ideale combinatie dus.