HV Corbulo
Image default
Aanbiedingen

Hoe breng je plakfolie aan?

Ben je uitgekeken op je kast of keukenkastjes? Dan is het gebruik van plakfolie misschien wel iets voor jou. Alleen vaak wordt er gedacht dat het aanbrengen van folie heel moeilijk is. Gelukkig is dit niet het geval! Wel is het een secuur klusje waar je de aandacht bij moet houden. Zo voorkom je dat je een foutje maakt welke niet meer op te lossen is. Voordat je begint met plakken heb je wel een aantal dingen nodig. Om je kast of keukenkastjes op te meten is een rolmaat of liniaal nodig. Deze heb je ook nodig om het plakfolie op te meten. Vervolgens is een potlood nodig om het folie af te tekenen. Als je hebt afgetekend wat je precies nodig hebt is het tijd het bij te snijden. Dit kun je gemakkelijk met een stanleymes doen. Om het folie aan te brengen is nog een plantenspuit nodig. Ook heb je nog een rakel nodig om het folie strak op de kast te krijgen. Ben je nog op zoek naar een passend plakfolie? Bij www.plakfoliewebshop.nl heb je een ruim assortiment aan folies en de benodigdheden om het aan te brengen.

 

  1. Allereerst begin je natuurlijk met het op maat maken van het plakfolie. Houdt wel altijd een iets grotere afmeting aan. Zo voorkom je dat je te weinig hebt en het er weer allemaal af moet.

  2. Om te zorgen dat het folie goed kan plakken op de ondergrond is het belangrijk dat het schoon is. Het schoonmaken kun je gemakkelijk doen met warm water en een druppel afwasmiddel. Zo zorg je dat al het eventuele vet en vuiligheid verwijderd wordt.

  3. Het plakken van plakfolie wordt iets makkelijker als je het folie op een natte ondergrond plakt. Spray de ondergrond nat met de plantenspuit. Doordat de ondergrond nat is kun je nog iets corrigeren voordat het volledig vastplakt.

  4. Op elk folie zit een beschermlaag om het folie en de lijmlaag te beschermen. Om het folie aan te brengen is het nodig dat deze verwijderd wordt. Alleen doe dit niet in zijn geheel. Anders kan het plakfolie helemaal aan elkaar gaan kleven.

  5. Nu kun je beginnen met het opplakken van het folie. Begin altijd in een hoek met plakken. Zo heb je een duidelijke lijn om het folie goed op te plakken.

  6. Als het helemaal zit zoals je wil dat het zit kun je het overtollige water verwijderen. Om dit onder het folie vandaan te krijgen kun je met de rakel van de midden naar de zijkanten vegen. Zo komt het water eronder vandaan. Leg daarom wel wat handdoeken onder de kast neer want er komt veel water onder vandaan.

  7. Als je eenmaal klaar bent is het tijd om het folie af te werken. Heb je iets extra afgesneden dan is het tijd om dit nu weg te snijden. Als je dit hebt gedaan dan kun je genieten van de nieuwe look!

 

Is het makkelijk weer te verwijderen?

Het fijne aan het gebruik van plakfolie is dat je het ook weer makkelijk kunt verwijderen. Ben je na een tijdje bijvoorbeeld uitgekeken op de look? Dan kun je het oude folie verwijderen en hier weer een nieuwe opplakken. Begin met het verwijderen altijd in een hoek zodat je het makkelijk los kunt krijgen. Zit het folie best wel vast? Dan is het goed om deze iets te verwarmen met een föhn. Hierdoor wordt de lijmlaag wat zachter en kun je het gemakkelijk verwijderen. Blijven er lijmresten achter op de kast? Dan kun je deze gemakkelijk verwijderen met stickeroplosser.

 

https://plakfoliewebshop.nl