HV Corbulo
Image default
Dienstverlening

Hoe is het om in Almere te wonen?

Staat ‘verhuizen Almere’ bij jou op de bucketlist? Ben jij benieuwd hoe het is om in de stad Almere te wonen? Als je nog niet eerder in Almere hebt gewoond of gewerkt is het logisch om jezelf dit af te vragen. Wellicht ken je verder ook niemand die in Almere woont, en zou je graag wat willen weten over hoe het is om in Almere te wonen. Geen zorgen, in deze blog geven we een paar bekende feitjes over wonen in Almere. 

Er is veel te doen in Almere

Het gaat wel eens rond dat er in Almere niet veel te doen is, maar niets is minder waar. Je kunt er juist heel veel te doen. Van het Bevrijdingsfestival Flevoland tot de Libelle Zomerweek en Strandfestival ZAND, Almere is een stad die vanuit het hele land bezoekers trekt. Ieder jaar bezoeken zo’n 800.000 mensen een Almeers festival. Daarnaast heeft Almere meerdere stadsstranden, natuurgebieden, sportverenigingen en restaurants. Ook kun je er van allerlei leuke sportactiviteiten doen, zoals wakeboarden, flyboarden en klimmen. Genoeg te doen dus!

Er zijn veel nieuwbouwwijken 

Almere is pas 40 jaar jong. Hierdoor vind je er amper oude gebouwen. Almere bestaat eigenlijk uit een en al moderne architectuur. Zo hebben de bekende architecten zoals Teun en Rem Koolhaas, Liesbeth van der Pol, het Japanse architectenechtpaar SANAA en René van Zuuk van allerlei werk staan in Almere. De nieuwbouwwijken maken Almere een prijzige, maar mooie plek om te wonen. 

Het waait er vaak (en hard)

Je kunt bijna zeggen dat je in Almere hetzelfde vakantiegevoel kunt nabootsen die je op Texel krijgt. Met de negen gezellige stadsstranden en veel binnenwateren waar er gezeild of gekanood kan worden, heeft Almere er namelijk wel wat van weg. Dit maakt dat Almere ook rijk is aan een goede bak wind. Het kan in Almere soms dus flink waaien. 

Het ligt vrij dicht bij de grote steden

Wonen in Almere is tenslotte een goede optie voor mensen die toch in de buurt van een grote stad willen wonen, maar wel weg willen blijven van al die herrie en drukte. Zo kan je vanuit Almere binnen een half uurtje al in Amsterdam en Utrecht zijn. Deze afstand maakt het dan ook ideaal voor de mensen die toch die balans willen hebben!