HV Corbulo
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies je het juiste tafelkleed?

 

Je krijgt gasten langs en je wil de tafel eens mooi dekken. Je hebt het mooie servies uit de kast getrokken, het zilveren bestek licht op tafel en de glazen staan klaar. Wat mist er nog? Een tafelkleed geeft sfeer aan de tafel en nodigt uit om aan te schuiven. Maar hoe kies je nou het juiste tafelkleed en waar moet je op letten?

 

De maat van het tafelkleed

Zorg er altijd voor dat je de juiste maat tafelkleed koopt. Niks is zo gek als een tafelkleed dat niet de hele tafel bedekt, of eentje die juist de grond raakt. Ga er altijd vanuit dat er ongeveer 20 tot 30 centimeter aan tafelkleed over de randen moet hangen.

 

De gelegenheid

Het is belangrijk om een tafelkleed uit te kiezen die bij de gelegenheid past. Wanneer je een kerstdiner organiseert, past een bloemetjeskleed daar misschien minder bij dan een bordeauxrood tafelkleed. Houd de gelegenheid in gedachte wanneer je een tafelkleed uitkiest. Bij Tafelzeil.nl zijn er tafelkleden te vinden voor elke gelegenheid.

 

De kleur

Hoe kies je de juiste kleur voor een tafelkleed? Probeer het tafelkleed af te stemmen op de rest van je interieur. Zorg dat de kleuren overeenkomen met elkaar zodat het kleed er mooi in opgaat. Wanneer je juist wil dat het tafelkleed opvalt, kan je ook voor een kleur kiezen die eruit springt. Het is ook aan te raden om de kleur van het kleed af te stemmen op de kleur van het serviesgoed. Wit en rood gaan bijvoorbeeld mooi samen, of groen en bruin. Zorg ervoor dat het één geheel wordt en dat de kleuren met elkaar in balans zijn.

 

Het materiaal

Ten slotte is het gebruik van het juiste materiaal belangrijk. Je hebt de keuze uit natuurlijke en synthetische stoffen. Welke moet je nu kiezen? Tafelkleden van katoen zijn heel mooi om te gebruiken als tafelkleed, maar de vlekken gaan er moeilijker uit in de was en het kleed is vaak lastig te strijken. Het kan daarom handiger zijn om te kiezen voor een synthetisch materiaal waar de vlekken makkelijk van af te nemen zijn en dat niet gestreken hoeft te worden. Zo ziet de tafel er altijd netjes uit!

http://tafelzeil.nl/

Gerelateerde artikelen

Tesla Motors is in 2003 opgericht en vernoemd naar Nicola Tesla.

Bestellen van een glasplaat

Voordeliger tanken