HV Corbulo
Image default
Bedrijven

Hoe moet ik een groepenkast vervangen?

Voor de elektra zijn groepenkasten erg belangrijk, je kunt de groepenkast namelijk zien als het hart van de elektra. Om goed te kunnen leven moet het hart natuurlijk ook goed werken, hetzelfde geldt voor de elekta. Wanneer de groepenkast niet meer goed is kun je er vanuit gaan dat de elektra ook minder goed is geworden, je kunt dan het best de groepenkast vervangen. Een hart gaat natuurlijk ook minder goed werken wanneer een mens ouder wordt, dit gebeurt ook met een groepenkast. Bij een groepenkast gaat het alleen een stuk sneller dan bij mensen, na 25 jaar heeft een groepenkast namelijk zijn beste tijd gehad. 

Zelf vervangen of een elektricien inschakelen?

Wanneer de groepenkast vervangen moet worden kun je dit zelf doen of laten doen door een elektricien. Veel mensen laten de groepenkast vervangen door een elektricien omdat dit niet het makkelijkste is om te doen, het vervangen van een groepenkast is namelijk zeer complex. Voor iemand die onervaren is met elektra is het dus erg lastig om de groepenkast op een goede manier te vervangen, voor een elektricien is dit natuurlijk de normaalste zaak van de wereld. 

Groepen toevoegen

Wanneer de groepenkast wordt vervangen is het ook mogelijk om groepen toe te voegen, dit kan erg handig zijn omdat je nu meer apparaten aan kunt sluiten op de elektra. Door extra groepen toe te voegen voorkom je namelijk dat andere groepen overbelast raken. Wanneer je meer dan vier groepen in de meterkast hebt is het wel nodig om een extra aardlekschakelaar toe te voegen, er mogen namelijk maar vier groepen achter één aardlekschakelaar. Dit is allemaal zo door veiligheidsredenen, de aardlekschakelaar zorgt er namelijk voor dat je elektra een stuk veiliger wordt, hij zorgt er namelijk voor dat er geen elektra wordt gelekt. Wanneer er toch elektra wordt gelekt beschermt de aardlekschakelaar de elektra.