HV Corbulo
Image default
Eten en drinken

Hoe vind je tegenwoordig de juiste maaltijdbox nog?

Hoe vind je tegenwoordig de juiste maaltijdbox nog?

 

Het zal je misschien wel zijn opgevallen, dat er tegenwoordig een enorm aanbod aan maaltijdboxen is. Je kunt er zelfs één voor je hond bestellen. Dat is toch echt bijzonder. Het gemak dient dus niet alleen de mens maar ook je huisdier als je dat wilt. Maar hoe vind je je weg in dit enorme aanbod. Raadpleeg je Google met de zoekterm ‘maaltijdbox’, dan krijg je maar liefst 150.000 hits. Zie daar maar eens wegwijs in te worden. In dit artikel helpen we je graag een eindje op weg om tot een weloverwogen keuze te komen.

 

Kijk je naar wat geboden wordt, dan wil je graag dat er een gevarieerd aanbod in je maaltijdbox zit. Tegenwoordig kun je dit helemaal op maat uitkiezen. Kijk daarom ook eens verder dan de paar grote aanbieders, al hebben die wel het voordeel van een goede service, een app en ook kun je vaak het tijdstip kiezen wanneer de box bezorgd wordt.

 

Prijs & Kwaliteit

In deze dure tijd waar veel producten in de supermarkt flink duurder zijn geworden, is het zaak om goed te kijken wat de prijs kwaliteitsverhouding van een maaltijdbox is. De één kan flink duurder uitpakken dan de ander. De prijs zegt echter lang niet alles. Kies je groentes die buiten het normale groeiseizoen vallen dan kan dat de prijs doen stijgen. Groentes van het winterseizoen, zoals winterpeen, spruitkool, uien of boerenkool zijn in die periode goedkoper dan groentes die eigenlijk uit een ander seizoen komen. Wil je beslist aardbeien in de winter of het hele jaar door asperges dan komen die meestal uit een ander werelddeel en zullen dan ook duurder zijn. Bepaal ook goed de porties die je uiteindelijk gaat bestellen. Zijn die te groot dan heb je kans dat je uiteindelijk spullen moet weggooien en dat is toch jammer en beslist geen duurzame gedachte.

 

Zonder vlees of vis

Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat vlees of vis eten een zware wissel trekt op ons klimaat en de daaraan gerelateerde uitstoot van stikstof. Het is daarom helemaal niet vreemd om over te stappen op een vegetarische of vegan maaltijd. Het mooie bij maaltijdboxen is ook dat je er vaak eentje op proef kunt nemen. Een vegan box bestellen is daarom beslist de moeite waard om te verkennen of dit iets voor je is. Omdat vlees en vis de dure onderdelen van een maaltijd zijn zal het je ook een kostenbesparing opleveren. Ben je niet zo bekend met wat er allemaal op vegetarisch of veganistisch gebied tegenwoordig verkrijgbaar is, dan zal je dat reuze mee gaan vallen.

 

In het verleden waren het vooral bonen, rijst, of tofu waar de veganistische maaltijd mee geassocieerd werd. De rijkheid aan voedingsmiddelen binnen het veganistische menu is tegenwoordig zo gevarieerd en groot dat je elke dag een verrassende veganistische maaltijd op tafel kunt zetten. Een aanrader wat dat betreft is sticky tempeh. In tegenstelling tot tofu is tempeh veel minder bekend in de Nederlandse keukens. Het is namelijk een bijzondere plantaardige eiwitbron op basis van soja. Ben je minder fan van de structuur van tofu dan is de prettige structuur van tempeh daardoor een veelzijdig te gebruiken basis. Meestal zitten er in maaltijdboxen inspiratietips zodat je ook bijvoorbeeld een lekker sticky tempeh kunt maken. Hoe makkelijk is dat. Een bekende variant is met rijst, sperziebonen, pindasaus en gebakken uitjes. Ik zou zeggen eet smakelijk!