Hygiene producten in de horeca

Je moet als horecabedrijf voldoen aan allerhande hygiëneregels. Je bent niet alleen verplicht om je eraan te houden, maar je wordt er ook op gecontroleerd. De inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaan tijdens hun inspectie na of je je houdt aan de regels die gelden voor het bereiden en verkopen van levensmiddelen. Voor het voortbestaan van je bedrijf is het essentieel om de regels op te volgen en bijvoorbeeld te zorgen voor voldoende hygiene producten voor jezelf, maar ook voor je klanten. Daarnaast wil je je klanten voedsel voorzetten dat veilig is. Zo blijven je klanten terugkomen. Naast de verplichte regels voor de voedselveiligheid geven wij je een aantal aanvullende tips voor het gebruik van hygiene producten en hygiëne maatregelen.

 

Aanvullende tips voor het gebruik van hygiene producten en hygiëne maatregelen

 

Naast de verplichte hygiëneregels is het ook verstandig om deze tips in acht te nemen, zodat je zeker weet dat in jouw bedrijf de hygiëne op orde is. Zorg ervoor dat je medewerkers bij het bereiden van eten werken met handschoenen en vergeet niet om deze handschoenen regelmatig te wisselen. Als je uren met dezelfde handschoenen eten bereidt, is dit alsnog niet hygiënisch. Zorg ervoor dat je werknemers bij het begin van hun werkdag hun sieraden af doen. Deze zijn een bron van bacteriën. Bespreek de hygiëneregels ook regelmatig met al je medewerkers. Zo blijven de regels leven.

 

Hygiene producten voor je klanten

 

Niet alleen voor je medewerkers is hygiëne belangrijk, maar ook voor je klanten. Hou de gastentoiletten goed schoon, zorg ook daar voor handdrogers. Wil je geen handdroger, kies dan voor papierdispensers en vul deze regelmatig bij. Vergeet dan ook niet meteen de zeepdispensers bij te vullen. Ontvang ouders met kinderen gastvrij door het installeren van een baby verschoontafel. Met een luchtverfrisser zorg je voor een fris geurtje op het toilet waardoor je klanten zich welkom voelen.