HV Corbulo
Image default
Aanbiedingen

Je conditie verbeteren? Dit is wat je moet doen!

Niet alleen heeft de coronaperiode een behoorlijke impact op onze fysieke gesteldheid gehad, maar ook zijn we zelf gewoon betrekkelijk lui geworden in de afgelopen periode. Het is van zo’n groot belang dat je je zowel mentaal als fysiek lekker voelt. Helemaal voor de fysieke component geldt: je zit dan lekkerder in je fel. Om die reden hebben wij deze blog geschreven. Als jouw conditie momenteel wat minder is en je eigenlijk gewoon zeker weet dat er iets moet gebeuren, ben je hier aan het juiste adres. Wij gaan je een aantal tips en adviezen geven om snel en effectief de conditie die jij nodig hebt (opnieuw) te krijgen.

Cardio

Helaas is cardio vrijwel de enige manier om je conditie te verbeteren. Met onder andere fietsen, zwemmen en hardlopen krijg jij uiteindelijk een berenconditie, maar dit gaat helaas niet zo makkelijk. Wat moeten we daar allemaal voor doen?

  • Trainingsschema:

Allereerst is het van belang dat jij gebruik maakt van een passend trainingsschema. Hierin staat onder andere wanneer je moet trainen, maar ook hoelang je dit doet en in welke mate je afwisselt. Als je bijvoorbeeld gaat hardlopen, zal iedereen raar opkijken als jij uit het niets vijf kilometer in een flink tempo gaat volhouden. Dit moet je namelijk opbouwen. Loop eens een minuut harder dan normaal en wandel daarna in een gemiddeld tempo. Trainingsschema’s zijn er speciaal voor gemaakt om jouw conditie op te krikken.

  • Accessoires:

Om in de juiste mate te kunnen trainen, moet je in ieder geval in het bezit zijn van de juiste accessoires en attributen. Als je bijvoorbeeld gaat zwemmen moet je onder andere badkleding, een handdoek en een lidmaatschap hebben. Denk goed na over de dingen die jij nodig hebt om jouw conditie te verbeteren.

Vanuit huis

Tot slot bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid om je conditie een boost te geven vanuit huis. Als je bijvoorbeeld kijkt naar zaken als een trainingsladder, zie je dat deze betrekkelijk weinig ruimte in beslag nemen, maar wel heel goed kunnen zorgen dat jij je conditie weer een beetje op peil krijgt. Vergelijk een paar van deze attributen met elkaar en kijk of je er iets mee kunt. Binnen no time is jouw conditie dan (weer) precies zoals het zou moeten zijn!

 

https://www.soccerconcepts.nl/nl/