HV Corbulo
Image default
Winkelen

LED dimmers begrijpen? Lees hier meer!

Dimmers zijn apparaten die zijn ontworpen om de helderheid van een lamp te regelen. Ze kunnen worden gebruikt op fluorescentielampen, gloeilampen en halogeenlampen. Een LED Dimmer regelt zelfs de helderheid van dimbare led lampen. De dimbare lampen kunnen perfect werken op de circuits waar geen dimmers geïnstalleerd zijn; ze zullen gewoon weigeren te dimmen. De niet-dimbare armaturen kunnen niet door dimmers worden aangestuurd. Zelfs als je ze met geweld wilt beheersen; u zult uiteindelijk de elektronische circuits en voorschakelapparaten of circuit stuurprogramma’s beschadigen. Op deze manier wordt de lamp beschadigd en kun je ook flikkeringen van verlichting ervaren. Met een dimmer kun je de lichtintensiteit op elk moment aanpassen aan je stemming. Er is geen beperking op het aantal keren dat je een lamp kunt dimmen. Bovendien verlengt het de levensduur van de lamp en bespaart het elektriciteit.

Is het gemakkelijk om een ​​dimmer te selecteren?

Het kiezen van een dimmer kan eenvoudig zijn als u eenmaal weet met welke factoren u rekening moet houden. Maar er zijn veel nieuwe ontwikkelingen in de verlichtingstechnologie die deze taak een beetje ingewikkeld maken. In het begin moet je misschien kiezen uit een paar beschikbare keuzes, maar nu zijn er veel overwegingen nodig om dit te doen. De belasting van het wattage, het type licht, enkel- of meervoudig, en de stijl van de dimmer. Dit zijn de belangrijkste factoren die een rol spelen bij het kiezen van de juiste dimmer voor maximale energie-efficiëntie.

Kunnen dimmers worden gebruikt met multi-armaturen?

Multi-armaturen kunnen worden gebruikt met dimmers. Dit komt omdat dimmers zijn ontworpen om een ​​bepaald aantal volt of watt of ampère aan te kunnen. Dit cijfer wordt gebruikt om te bepalen hoeveel verlichtingsarmaturen de dimmer kan bedienen zonder potentieel gevaar te veroorzaken. Op basis van de belasting die een dimmer kan dragen, is het niet mogelijk om het maximale aantal LED’s te bepalen dat met één dimmer kan werken. U kunt echter 1/10e van de classificatie gebruiken voor elke LED-lamp in een combinatie op die dimmer. Als je een dimmer met een vermogen van 500 W hebt, kun je tot 50 W aan LED’s per dimmer gebruiken, dat wil zeggen vijf lampen van 10 W.