HV Corbulo
Image default
Tweewielers

Uitgebreide gids voor elektrische stepbatterijen

De batterij van uw elektrische step is een van de kritieke, belangrijkste onderdelen, zo niet het belangrijkste. Het bepaalt zoveel dingen over uw step, van de snelheid en het bereik tot de kosten per oplaadbeurt en de totale onderhoudskosten van uw step.

Het is een heel goed idee om dit te doen. zo veel mogelijk weten over de batterij van uw elektrische step. Als u ervoor kiest om maar één ding te leren over de manier waarop uw step werkt en hoe u er het meeste uit kunt halen, leer dan over de batterij.

Batterijen voor elektrische steps – wat u moet weten

Elektrische steps werken op elektrische batterijen, meestal lithium-ionbatterijen. Ze hebben spanningen vanaf 24 V tot 120 V. Gemiddeld hebben de accu’s capaciteiten tussen 150 Wh en 750 Wh, maar dure steps hebben veel meer dan dat. De gemiddelde batterij duurt ongeveer 5 uur om volledig op te laden. Batterijen gaan gemiddeld 2 tot 3 jaar mee.

Dit is een uitgebreide gids voor batterijen voor elektrische steps. Het beantwoordt alle vragen en laat je alles zien wat je moet weten om een verantwoordelijke eigenaar te zijn en zo lang mogelijk de best mogelijke ritten te maken.

Wat voor soort batterij gebruikt een elektrische step?

De meeste elektrische steps vandaag zal een lithium-ionbatterij hebben. Dit soort elektrische accu’s heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere soorten elektrische accu’s:

  • ze hebben een hogere dichtheden, waardoor de steps een groter bereik hebben

  • ze hebben een langzamer zelf- ontlaadsnelheid (wat betekent dat ze niet zo snel leeglopen als ze niet worden gebruikt)

  • ze hebben niet veel onderhoud nodig

  • hogere spanning dan andere elektrische batterijen

  • ze hebben geen last van het geheugeneffect (verlies van efficiëntie na gedeeltelijke ladingen)

  • een paar andere voordelen, zoals geen noodzaak voor primen (de batterij langzaam opladen en de eerste paar keer volledig ontladen) enz.

Welke accu is het beste voor een elektrische step?

Lithium-ion-accu’s bieden veel voordelen die perfect passen bij het gebruik van elektrische steps. Ze worden bijna uitsluitend gebruikt in moderne elektrische steps en bieden een hoge energiedichtheid, hebben geen last van het geheugeneffect en zijn eenvoudig te onderhouden.

Aangezien de overgrote meerderheid van moderne elektrische steps lithium- ionbatterijen, dat is het enige type batterij dat we in dit bericht zullen bespreken. Met een Ninebot elektrische step profiteert u hier van.

Specificaties elektrische stepbatterij (spanning, lading en capaciteit)

Ok, dit zal het meest nerds zijn, maar ik beloof dat we alleen de basis zullen behandelen die je nodig hebt.

Als je de drie belangrijkste metingen begrijpt, heb je meer kennis over accu’s dan 95% van de steprijders die er zijn. En ze zijn eigenlijk niet zo moeilijk te begrijpen.

De drie metingen over de batterij die u moet weten zijn:

  • spanning

  • laadcapaciteit

  • energieopslagcapaciteit

Accuspanning elektrische step

Hier is een heel eenvoudige, niet-nerdy uitleg van spanning: spanning is wat de elektronen dwingt om door het circuit te bewegen, waardoor een elektrische stroom wordt gedwongen.

We meten spanning in Volt (V).

Heel grof gezegd meet het hoe snel kan de macht worden vrijgegeven. Hoe hoger de spanning, hoe sneller een batterij meer vermogen aan de motor kan leveren.

Batterijen hebben eigenlijk twee verschillende spanningen: ingangs- en uitgangsspanning. In feite geldt dat voor bijna elk onderdeel dat elektriciteit gebruikt. Als we het echter hebben over batterijspanning, hebben we het meestal over de uitgangsspanning. De uitgangsspanning van de accu moet minstens een paar volt hoger zijn dan de ingangsspanning van de motor.

De meeste accu’s in steps hebben 24 V, 36 V of 48 V, hoewel ze dat wel kunnen. kan oplopen tot 96 V of zelfs 120 V.

Als u de lading en capaciteit van een batterij kent, kunt u de spanning bepalen door de gemeten capaciteit in Wattuur (Wh) te delen door de lading gemeten in Ampère-uren (Ah).

Formule: 1 V = 1 Wh / 1 Ah

U kunt ook de accuspanningscalculator gebruiken.

Elektrische step batterijlading

Ik ontdekte dat lading niet echt in één zin kan worden uitgelegd, of ik kan het tenminste niet. Dus, hier is het korte verhaal van elektrische lading.

Oplading bestaat eigenlijk niet als alleen maar lading, het kan zowel positieve lading als negatieve lading zijn.

Alle materie bestaat uit atomen, die vervolgens worden gemaakt van protonen, neutronen en elektronen. Elk atoom kan een regelmatig aantal elektronen hebben, extra elektronen dan normaal of minder elektronen dan normaal. Een atoom met extra elektronen heeft een negatieve lading en een atoom met minder elektronen heeft een positieve lading. Een object met veel extra elektronen heeft een negatieve lading.

Elektriciteit is gewoon elektronen die ergens doorheen stromen, dus batterijen moeten elektronen hebben (opladen!) om elektriciteit te leveren.

De batterijlading wordt gemeten in Ampère-uur (Ah).

De batterijlading in elektrische steps kan variëren van 4 Ah tot 50 Ah in de krachtigste steps.

Als als u de spanning en capaciteit van de accu kent, kunt u de lading ervan achterhalen door de capaciteit gemeten in Wattuur (Wh) te delen door de spanning gemeten in Volt (V).

Formule: 1 Ah = 1 Wh / 1 V

Je kunt ook de ampère-uur-calculator van de batterij zien voor een onfeilbare manier.

https://nr1elektrischestep.nl/blogs/elektrische-step/volwassenen