HV Corbulo
Image default
Dienstverlening

Ledonline.nl behoort tot de betere led-speciaalzaken van ons land.

Je kunt er eersteklas ledlampen kopen. Zowel LED strips als panelen en spots. Verder staat de site vol met interessante informatie over bijvoorbeeld etalage, showroom en food verlichting.

Dat ledlampen veel branduren hebben, is algemeen bekend. Ook in vergelijking met spaarlampen hebben ze een lange levensduur. Belangrijk is wel dat de warmte goed afgevoerd wordt. Gebeurt dit niet, dan is de lamp van inferieure kwaliteit en zal hij de norm van 30.000 tot 50.000 uur niet halen. De betere ledlamp herken je dan ook aan koelingsgaten of aluminium koelribben. Vanzelfsprekend is ook de gesteldheid van de elektronica essentieel. Wat dit betreft kun je het best vertrouwen op bekende led-fabrikanten als Philips, Osram en Verbatim. Dit doet Ledonline.nl ook!

Kijken we naar het assortiment ledlampen van Philips dan zit daar veel variatie in. Het gaat van led-spots tot kaarslampen en van kogellampen tot lineaire exemplaren. Erg functioneel is de led reflectorlamp. Een kant van de behuizing zorgt voor reflectie. Licht in die richting wordt weerkaatst en zo ontstaat een gerichte lichtbundel. Philips heeft zich de afgelopen jaren gefocust op de led-techniek. Dit heeft onder meer geresulteerd in twee hoogwaardige series: dimtone en ledino. Dimtone lampen kun je van kleur laten veranderen door te dimmen. Meer dimmen betekent in dit geval een warmere kleurtemperatuur. De schaal hierbij gaat van 2200 Kelvin tot 2700 Kelvin. Philips ledino bestaat uit allerlei armaturen waaronder wandlampen, spots, plafondlampen en hanglampen. Hierbij zijn de laatste led-technologische snufjes toegepast. De vormgeving is minimalistisch en er worden alleen duurzame materialen gebruikt. Deze leds geven aangenaam wit licht dat mooi gelijkmatig verdeeld is. Zet je de lamp aan, dan brandt die direct op volle sterkte.

We sluiten af met twee leuke led-weetjes. Twee grootschalige toepassingen van led.

In het Belgische Drogenbos, vlakbij Brussel, staat de Electrabel koeltoren van 100 meter hoog. De toren wordt verlicht met circa 100.000 ledlampen in blauw, groen en rood.

In Rotterdam staat de KPN ‘Toren op Zuid’. De scheve voorkant dient als billboard. In het raster zijn 1000 groene leds verwerkt.

https://ledonline.nl