HV Corbulo
Image default
Aanbiedingen

Om deze reden heb jij een zit sta bureau nodig!

Om deze reden heb jij een zit sta bureau nodig!

De gemiddelde persoon zit gemiddeld 7 uur per dag, voor mensen met een zittend beroep kan dat nog eens flink oplopen. Dat terwijl het menselijk lichaam er niet voor is gemaakt om lang te zitten. Lang zitten kan namelijk nek-, rug-, en nekklachten opleveren. Daarnaast verhoog je daarmee ook nog eens de kans op overgewicht, hoge bloeddruk of zelfs diabetes. Dit allemaal zijn serieuze gezondheidsklachten die je kunt voorkomen door te werken aan een zit sta bureau. De afwisseling van zitten en staan stimuleert de doorbloeding in het lichaam en daarmee verminder je de kans op klachten. 

 

Afwisselende werkhouding

Met behulp van een zit sta bureau zorg je voor een gevarieerde werkhouding. Uit meerdere onderzoeken is ook gebleken dat je daadwerkelijk rug-, nek- en schouderklachten vermindert door afwisselend te werken. We willen wel de nadruk leggen of de afwisseling van zitten en staan tijdens het werken, want net als lang zitten, is ook te lang staan niet goed voor je lichaam. Er wordt aangeraden om niet meer dan 1 uur achter elkaar staand te werken en dat maximaal 4 keer per werkdag. 

 

Makkelijke verstelbaar

Om de juiste ergonomische houding te behouden, is het belangrijk om de hoogte van het bureau naar behoefte te kunnen aanpassen. Het verstelbare bureau is eenvoudig elektrisch te verstellen. Eenvoudig te bedienen, geschikt voor zowel vast als flexibel werk. 

 

De voordelen van een zit sta bureau

  • Hogere productiviteit

  • betere doorbloeding

  • voorkomen of afnemen van rug- schouder- en nekklachten

  • Goede gezondheid

  • Calorieën verbranding

  • verminderd ziekteverzuim

 

Meer informatie?

Ben jij na het lezen van deze blog overtuigd over de voordelen van een zit sta bureau? Bekijk het assortiment van Kato Kantoorinrichtingen voor veel verschillende modellen ergonomische bureaus. Bij vragen of voor advies op maat kun je contact opnemen met de klantenservice.

 

https://www.katokantoorinrichting.nl/