HV Corbulo
Image default
Aanbiedingen

Redenen waarom jij een barrelsauna moet aanschaffen

Waarschijnlijk denk je bij een sauna aan totale ontspanning na een lange, zware dag werken. Lekker even genieten en de stress letterlijk van je af laten lopen. Daar heeft toch iedereen behoefte aan? Ben jij nog niet bekend met de voordelen van een sauna? Wij zetten ze hier voor je op een rijtje!

Verbeter je weerstand

Uit onderzoek van een universiteitskliniek in Berlijn is naar voren gekomen dat de sauna je immuunsysteem verbetert en de bloedsomloop van je lichaam stimuleert en stabiliseert. Hoe kan dat dan? Je lichaam reageert heftig op de warmte van de sauna en zal door de kou wanneer je afkoelt antistoffen aanmaken. Een regelmatig bezoekje aan de sauna beschermt je daarom beter tegen bijvoorbeeld een verkoudheid. 

Betere nachtrust

Uit onderzoek van de universiteit van Texas blijkt dat een blootstelling aan warmte voor het slapen de slaap verbetert. Proefpersonen die gingen slapen die niet werden blootgesteld aan extreme warmte doen er gemiddeld 25 minuten over om in slaap te vallen, in tegenstelling tot gemiddeld 17 minuten bij proefpersonen die wel werden blootgesteld aan extreme warmte voor het slapen gaan. Daarnaast zou de totale slaaptijd volgens de onderzoekers met een kwartier toenemen na blootstelling aan warmte tijdens de avond. De reden dat een warmte slaap bevorderend werkt is omdat je lichaam de kans krijgt om zich af te koelen. Dit is een vereiste voor een goede slaap. 

Goed voor huid en haar

Een sauna zorgt voor afname van het stresshormoon. Je kan hierdoor lichamelijk en geestelijk herstellen. Je lijf reageert flink op warmte in de sauna. Als reactie daarop wil je lichaam graag afkoelen en zal dat doen door te gaan zweten. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat poriën zich openen en je bloedvaten zich verwijden. Op deze manier kan je huid goed schoon worden. Overtollig talg en ander vuil zal door het zweet worden afgevoerd. Daarnaast zal je haar meer gaan glanzen na een bezoek aan de sauna.

Buitensauna kopen

Ben jij na het lezen van deze blog overtuigd en wil jij ook lekker kunnen relaxen in een sauna die staat in je eigen achtertuin? Bij Welvaere heb je keuze uit verschillende modellen barrelsauna’s van de hoogste kwaliteit. Daarnaast kan jij je barrelsauna zo samenstellen zoals jij dat wilt. Wil je graag meer informatie? Of wil je jouw toekomstige barrelsauna eerst testen in de showroom? Neem dan een kijkje op de website van Welvaere of neem telefonisch contact met ze op.

 

https://welvaere.nl/