HV Corbulo
Image default
Vervoer en transport

Veilig rijden met een aanhanger

Rijden met een aanhanger klinkt moeilijk, maar valt in de praktijk mee. Er zijn voor het rijden met een aanhanger verschillende regels opgesteld. Dit is gedaan om de veiligheid te waarborgen van jou als rijder, maar ook van de andere weggebruikers. Nu zijn er naast deze regels ook andere dingen die je kan doen om de veiligheid te garanderen. Hieronder is te lezen welke dingen jij kunt doen als je van plan bent te gaan rijden met een aanhanger.

Veilig rijden

Je mag volgens de regels niet te hard rijden. Dit heeft verschillende redenen. Een aanhanger kan door de wind of door de inhoud wat instabieler op de weg liggen en dat betekent dat bij bochten of te hard rijden deze wagen voor problemen kan zorgen. Dus rijdt niet te snel, en neem daarbij de bochten ook wat ruimer. Om veilig te rijden met een aanhanger kan je ook verschillende cursussen of een opleiding volgen.

Gewicht

Een aanhanger mag ten eerste niet te zwaar zijn. Dit staat in de regels, maar is toch even goed om te noemen. Als het gewicht klopt dat is het ook verstandig om dit gewicht goed over de aanhangwagen te verdelen. Als je dit niet doet, kan dit ervoor zorgen dat je aanhangwagen niet stabiel op de weg ligt en dan kunnen er ongelukken voorkomen.

Verlichting

De aanhanger verlichting is erg belangrijk. In de regels staat wederom aangegeven dat er bepaalde lichten op de aanhanger aanwezig moeten zijn. Dit staat er niet voor niets. Dit betekent ook dat als je lampen kapot zijn, je deze moet vervangen. De achterlichten van de aanhanger zijn erg belangrijk, dit omdat de achterlichten van je auto namelijk minder goed te zien zijn. Aspöck achterlichten zijn een aanrader als je verlichting wilt gaan aanschaffen. Deze verlichting is van hoge kwaliteit en heeft een prima uitstraling.

Inhoud

Nu hebben we het gehad over wat je kunt doen om de aanhanger veiliger te krijgen, maar de inhoud van de aanhanger kan ook gevaarlijk zijn. Als de inhoud van de aanhanger niet goed vastzit dan kan dit tijdens de rit uit de aanhanger vallen en een gevaar zijn voor je mede weggebruikers. En daarnaast is het natuurlijk zonde van de materialen die er in zitten. In de regels staat ook dat je spullen goed vast moeten zitten in de aanhanger. Dit kun je doen door spanbanden, maar een aanhangernet is vaak beter. Dit kan je geheel over de inhoud aanspannen. Daarnaast kan je ook gebruik maken van een opbergkist, zoals een disselbak. In deze bakken kan je verschillende spullen kwijt en deze kisten zijn goed afgesloten dus de mogelijkheid tot ontsnapping is nihil.

Gerelateerde artikelen

Uw goederen binnen twee dagen in Groot-Brittanniƫ dankzij deze internationaal koerier

Hoe kunststof rijplaten diefstal voorkomen

Een snelle en comfortabele taxi en Zwolle vindt u bij dit bedrijf