HV Corbulo
Image default
Zakelijk

Retraites-nederland.nl – Hét platform voor jouw retraite

Op retraite gaan. Een steeds bekender begrip in Nederland. In het Engels wordt het ook wel ‘to retreat’ genoemd, jezelf eventjes helemaal terugtrekken. Wat je doet tijdens een retraite is eigenlijk heel simpel: je doet even helemaal niets! Lekker je telefoon weg, relaxen in de natuur, een bubbelbad pakken en reflecteren op de afgelopen periode.

Waarom op retraite gaan?

Wist je dat we in Nederland op één dag net zoveel prikkels krijgen als een Nederlander 100 jaar geleden in zijn hele leven kreeg? Daar zijn onze hersenen helemaal niet voor gemaakt en je ziet dan ook steeds meer mensen in een depressie of burn-out terecht komen. Dit komt omdat we niet meer gewend zijn om rust te pakken en ons stress-systeem eigenlijk constant aan staat. We scrollen heel de dag, willen honderd dingen tegelijk doen en slapen vaak korte nachten. We testen ons lichaam en uiteindelijk geeft datzelfde lichaam ons een signaal af: het is genoeg. Je systeem valt uit en je lichaam geeft aan dat het op is. Dit is een harde les die vaak de nodige jaren herstel nodig heeft.

Om bovenstaand te voorkomen adviseren wij om met regelmaat goede rust in te plannen. We zijn gewend om bijvoorbeeld met onze telefoon naar de WC te gaan, maar wat nou als je dat niet doet en even incheckt met jezelf: hoe zit ik er bij op dit moment? Of als je een bureaubaan hebt elk uur even een klein rondje door het pand lopen of even een dartpijltje gooien? Dit soort momenten helpen al enorm.

Om je systeem echt even lekker rust te geven is het verstandig om elk jaar, of misschien zelfs elk half jaar op retraite te gaan. Je gaat dan naar een heerlijke locatie in de natuur waar je wordt uitgenodigd je telefoon uit te zetten. Onze inherente verbinding met de natuur weer terug ontdekken, lekker mediteren, zwemmen of een sauna pakken. Je zult merken dat wanneer je stil staat, er plots oud zeer en verdriet op kan komen. Misschien de gedachte aan een overleden persoon, of een ex-partner die je nog steeds mist. Het lijkt misschien zwaar dat dit omhoog komt maar het is eigenlijk heel erg fijn! Als je dit soort stress en pijn namelijk niet verwerkt dan sla je het op in je lichaam en daar kan je vervolgens weer depressief van raken. Je zal na de retraite dus ook merken dat je weer vol levensenergie zit en bepaalde thema’s misschien helder geworden zijn.

Kwalitatieve retraites

Ok, we hebben je overtuigd dat je op retraite moet gaan, fijn! Dan nu de zoektocht: welke retraite sluit aan bij jouw wensen? Waar moet je in hemelsnaam beginnen?! Vrees niet, dit hebben de eigenaren van het platform Retraites-nederland.nl al voor je uitgezocht. Simone en Jeroen gaan namelijk diverse retraites langs en maken een selectieve keuze van de beste retraites in Nederland. Ze letten daarbij op de kundigheid van de retraitegever, de energie van de locatie, de kwaliteit van het eten en de keuze in workshops. Zo hoef jij niet nóg meer prikkels op te zoeken en het hele internet af te surfen, maar zo kan jij kiezen uit een selectief aanbod van de beste retraites. Kijk nu op de website van Retraites-nederland.nl om jouw avontuur te beginnen!