HV Corbulo
Image default
Aanbiedingen

Stappenplan voor het aanleggen van een EPDM dak!

Stappenplan voor het aanleggen van een EPDM dak!

Ga jij jouw dak vervangen en heb je gekozen voor EPDM? Uitstekende keuze! Zonder enige kennis over dakbedekking, kan het zelf aanleggen van een EPDM dak een flinke klus zijn. Maar geen zorgen! In dit simpele stappenplan leggen wij het uit!

 

  1. Voor je kunt beginnen is het belangrijk dat de ondergrond schoon, droog, stofvrij en vetvrij is. zorgt ook dat scherpe delen verwijderd worden. Om het dak schoon te maken kun je water, ammoniak en een bezem gebruiken. Ammoniak zorgt namelijk voor een vetvrij dak. De lijm zal nu beter hechten. Laat het dak drogen en je kunt beginnen!

  2. Als het dak grondig gereinigd is rol je de EPDM dakbedekking uit en laat je deze ongeveer één uur rusten. Leg vervolgens de dakbedekking op het dak en vouw bij alle randen de EPDM 20 cm terug. Rol vervolgens met behulp van een pvc buis de dakbedekking op tot de helft van het dak.

  3. Tijd voor de lijm. Je kunt EPDM lijm kopen bij EPDM-Tigt. Breng de lijm aan op de vrije helft van het dak. Lijm alleen aanbrengen op de ondergrond en niet op de dakbedekking. Rol nu de pvc buis weer uit zodat de mat in contact komt met de lijm. Gebruik de buis om vouwen te verwijderen. Herhaal dit op de andere helft van het dak.

  4. Je kunt nu de 20 cm teruggevouwen randen afwerken. Doe dit volgens de instructies van de lijm. Deze kunnen per fabrikant verschillen. Rol ook riek de EPDM dakbedekking goed na.

  5. Maak vervolgens de hoeken en breng daktrim aan. Gebruik voor de hoeken zowel lijm als kit. De kit zorgt namelijk voor waterdichtheid. Gebruik een stanleymes om het overige EPDM weg te snijden. 

  6. Als laatste snijd je met een stanleymes een gat in het EPDM om de waterafvoer te plaatsen. Gebruik Dezelfde lijm en kit die je ook voor de rest van het dak hebt gebruikt. 

https://www.epdm-tigt.nl/