HV Corbulo
Image default
Financieel

5 fouten die u moet vermijden bij het verkrijgen van een autolening

Of u nu een autolening krijgt of een persoonlijke lening gebruikt om uw auto te betalen, kan het proces van het kiezen van de beste financiering op zijn best verwarrend zijn. Als u niet oppast, kunt u veel meer uitgeven aan uw volgende autolening dan u zou moeten.

Voordat u een lening aangaat om uw volgende auto te betalen, volgen hier enkele veelvoorkomende financieringsfouten om vermijden.

1. Als u te dure of onnodige garanties in uw lening heeft opgenomen

Als u een gebruikte auto koopt, is de kans groot dat deze niet langer onder de garantie valt. Dit betekent dat als u problemen heeft met uw auto die gerepareerd moeten worden, u deze waarschijnlijk uit eigen zak betaalt. Daarom zullen de meeste autodealers proberen u een dealergarantie of verlengde garantie te verkopen die de kosten van sommige reparaties en vaak ook routineonderhoud dekt.

Dit is niet per se een slechte deal, maar in de meeste gevallen zal een dealer proberen u een garantie te verkopen van honderden – zo niet duizenden – dollars. Ze kunnen zelfs proberen u een garantie te verkopen die slechts een beperkte lijst van problemen dekt die u waarschijnlijk niet zult tegenkomen. Als u een lening aangaat, bieden ze vaak aan om de kosten van de garantie in uw lening op te nemen, en dit kan duizenden dollars toevoegen aan uw totale lening.

In veel gevallen verlengde garanties op gebruikte auto’s uiteindelijk niet de moeite waard. Dat gezegd hebbende, zou u de gemoedsrust kunnen waarderen die gepaard gaat met de wetenschap dat als u ernstige en dure problemen tegenkomt, deze door uw garantie worden gedekt. Doe vooraf wat rekenwerk om erachter te komen hoeveel u verwacht uit te geven aan reparaties en onderhoud en vergelijk dat met de prijs van een eventuele dealergarantie die u wordt aangeboden, en zorg ervoor dat u precies weet wat er onder die garantie valt. U kunt de kosten van een garantie meestal behoorlijk drukken, maar laat u niet onder druk zetten om er een te kopen, tenzij u zeker weet dat dit is wat u wilt.

2. Ondersteboven staan bij uw autolening

Ondersteboven staan bij een autolening betekent dat u meer verschuldigd bent aan uw lening dan uw auto waard is. Auto’s verliezen snel waarde, voor honderden dollars per maand. Als u de auto volledig of bijna volledig betaalt met een lening, in plaats van een aanbetaling te doen, kunt u uiteindelijk € 18.000 verschuldigd zijn terwijl uw auto slechts € 15.000 waard is.

Dit is niet per se een probleem afgezien van het feit dat je die lening voor een tijdje zult afbetalen. Als u echter een ongeluk zou krijgen en uw auto total loss zou maken, dekt uw autoverzekering alleen de huidige waarde van de auto. Als uw auto € 15.000 waard is en u nog steeds € 18.000 aan uw lening verschuldigd bent, betaalt u uiteindelijk € 3.000 uit eigen zak voor een auto die u niet meer kunt besturen.

Om deze fout te voorkomen, moet u een grotere aanbetaling. Het verkorten van uw leentermijn kan ook helpen — hoewel het uw maandelijkse betalingen hoger maakt, betekent dit ook dat u uw lening snel afbetaalt.

Lees deze gids over soorten autoverzekeringen om te zien helpen u te beslissen hoeveel autoverzekering voor u geschikt is.

3. Door dealerfinanciering te accepteren zonder vooraf ergens anders toestemming te krijgen

Als u de beste lening met een lage rente voor uw auto krijgt, kunt u honderden dollars per jaar besparen op rente. Om dit te doen, moet u rondkijken en de tarieven van verschillende kredietverstrekkers vergelijken.

Hoewel het gemakkelijk is om de dealerfinanciering te nemen, krijgt u een betere deal door vooraf goedkeuring aan te vragen via een verschillende banken en kredietverenigingen voordat u begint met autoshoppen. Dit geeft u ook een beter idee van hoeveel u kunt lenen en voor welke tarieven u in aanmerking komt, wat u zal helpen een budget vast te stellen. Bovendien kunnen deze instellingen u een betere deal bieden dan een autodealer.

4. Het tarief van uw bank of kredietvereniging nemen zonder te vragen of uw dealer het kan verslaan

Zodra u voorafgaande goedkeuring heeft ontvangen van een paar verschillende instellingen, kunt u uw pre-goedkeuringsbrieven afdrukken en naar de dealer brengen met jou. De dealer vragen of ze de tarieven kunnen verslaan die u al werd aangeboden, kan ook grote besparingen opleveren. Je kunt gemakkelijk achter de huidige prijzen en voorwaarden door naar Spaarbuidel te gaan en daar te vergelijken. Je krijgt hierdoor een duidelijk overzicht waardoor je een reëel aanbod kan doen aan je bank of kredietverstrekker.

Sommige mensen verkiezen hun bank of kredietvereniging boven dealerfinanciering. U denkt misschien dat dit gemakkelijker of veiliger is dan te gaan met wat uw autodealer te bieden heeft. In de meeste gevallen is het echter het beste om te gaan met degene die u de beste lening kan bieden. Het veiligstellen van de laagst mogelijke rente zou uw belangrijkste prioriteit moeten zijn, maar zorg ervoor dat u ook een lening kunt krijgen die voor u comfortabel is. En vermijd leningen die vooruitbetalingskosten in rekening brengen als u de lening vervroegd aflost.

5. De verkeerde leentermijn kiezen

Autoleningen hebben doorgaans leentermijnen die variëren van 24 maanden tot 72 maanden. U kunt in de verleiding komen om de langste leentermijn te krijgen, omdat uw maandlasten dan lager zijn. Als u uw lening echter over een lange periode verlengt, moet u meer rente betalen. Het kan ook betekenen dat u ondersteboven staat van uw lening als u deze langzamer afbetaalt dan de waarde van uw auto afschrijft.

Aan de andere kant betekent het kiezen van een korte leentermijn hogere maandelijkse betalingen. Als u ze moeilijk te betalen vindt, kunt u een maandelijkse betaling missen, waardoor u nog meer schulden kunt krijgen en uw kredietwaardigheid kunt schaden. Een iets langere leentermijn met kleinere maandelijkse betalingen geeft uw budget wat meer speelruimte.

U kunt uw lening altijd vervroegd aflossen. Het is slim om de looptijd van uw lening zo kort mogelijk te houden, maar u kunt kiezen voor een looptijd waarbij u kleinere maandelijkse betalingen overhoudt dan u zich daadwerkelijk kunt veroorloven om uzelf wat flexibiliteit te geven. Iedere leenvorm heeft zijn eigen leentermijnen, zo kun je kiezen voor Cookco in termijnen betalen waarbij je vaak te maken krijgt met 3 maanden leentermijn terwijl je met een persoonlijke lening vaak moet denken aan minimaal 12 maanden.

https://spaarbuidel.nl/geld-lenen/

Gerelateerde artikelen

Wat is RIPPLE xrp?

Dekbed Kopen? De Mooiste Ecologische Materialen

Optimaal handelen via brokers Degiro vs eToro