HV Corbulo
Image default
Energie

Waar let je op tijdens het vervangen van de meterkast?

Ben Elektricien werkt met gediplomeerde monteurs, die in staat zijn tot een meterkast vervangen. Doordat dit hun dagelijks werk is, gebeurt een meterkast vervangen door Ben Elektricien heel snel, in elk geval veel sneller dan wanneer je dit als enthousiaste amateur zelf wilt doen. Als je een monteur van Ben Elektricien inschakelt ben je er bovendien zeker van dat alles volgens de voorschriften wordt gedaan. Dat betekent dat na het meterkast vervangen de kabels op de juiste plekken binnenkomen in de meterkast en dat de juiste kleuren kabels worden gebruikt om de leidingen aan te sluiten.

Wat doet een meterkast?

Het is verplicht om in elke woning een meterkast te hebben, aangesloten door een gediplomeerde monteur, zoals van Ben Elektricien. De meterkast is de plek waar elektriciteit je woning binnenkomst. In de meterkast wordt de elektriciteit verdeeld over meerdere groepen. Ben Elektricien kan voorafgaand aan het meterkast vervangen in overleg met jou bepalen hoe de verdeling in groepen wordt gemaakt. Door de verdeling in groepen kan de monteur van Ben Elektricien ervoor zorgen dat je bij een kortsluiting niet meteen in het hele huis geen stroom meer hebt. Als dus een apparaat in de keuken kapot gaat, zal alleen de zekering van de keuken doorslaan.

Beveiliging tegen blikseminslag

In de meterkast zit ook de beveiliging tegen een blikseminslag. De monteur van Ben Elektricien zal dat op de juiste wijze aansluiten bij een meterkast vervangen. Bij een blikseminslag wordt de elektriciteit uit een onweersbui ontladen. Als dat via de leidingen van jouw woning gebeurt, zullen alle apparaten waarvan de stekker in het stopcontact zit doorbranden. Door de verplichte aardlekschakelaar die door Ben Elektricien wordt geïnstalleerd, is dat risico veel kleiner. De aardlekschakelaar voorkomt de ontlading van de bliksem. De aardlekschakelaar zorgt ook voor het uitschakelen van de stroom bij een kortsluiting in een elektrisch apparaat in de woning.