HV Corbulo
Image default
Boeken en Tijdschriften

Wat is precies intermittent fasting? Een volledige uitleg

Wat is intermittent fasting behalve een trucje om makkelijker af te vallen? Het is een geheel eigen methode die veel mensen aanspreekt, juist omdat het vasten wordt afgewisseld met het volgen van een normaal dieet. Je vast namelijk niet elke dag van de week, elke week van de maand, maar alleen op tijden die je van tevoren afspreekt met jezelf. Wat is intermittent fasting? Een methode om af te vallen die eigenlijk alleen maar voordelen kent. Zeker als je vast met behulp van Foodsisters. Daar krijg je namelijk handige weekmenu’s en meer kans op een vergrote concentratie. Dankzij de methode voel je je fitter en verbrandt je lichaam effectief fit.

Wat is het effect van intermittent fasting?

Vasten betekent niet eten. Door niet te eten, dwing je je lichaam te teren op vet. Het gevolg is dat opgeslagen vet in je lichaam wordt verbrand. Normaal gesproken – als je op een dag drie maaltijden neemt – verbrandt je lichaam koolhydraten. Dit zijn de voedingsstoffen die je per dag tot je neemt. Koolhydraten verbranden is beter dan vet, omdat je alvleesklier dan minder wordt belast. Het gevolg is echter ook dat je minder snel gewicht kwijt raakt. Vasten helpt om sneller gewicht kwijt te raken, maar het is niet iets dat je lang achter elkaar moet doen. Zo zie je dat wanneer moslims vasten tijdens de ramadan, zij ’s avonds wel eten als de zon onder is. Wat is dus het effect van intermittent fasting? Je verbrandt vet en doet dit extra efficiënt.

Het effect zit in twee dingen

Wat is intermittent fasting zonder timing? Niet veel. De methode van Foodsisters helpt je te kijken naar de tijdsblokken waarin je eet. Het is belangrijk dat je goed beseft wanneer je eet en wat je precies eet. Het is beter om per dag drie iets grotere porties te eten dan zes kleine maaltijden. Zo heeft je lichaam tussen de maaltijden een periode van rust, waarin geen eten wordt verteerd.

https://foodsisters.nl/