HV Corbulo
Aanbiedingen

Welke type gashaard is geschikt voor uw woning?

Gashaarden zijn er in allerlei soorten en maten, bijna teveel om op te noemen. Denk hierbij aan inzet, inbouw, vrijstaande, gevel, of vrijhangende gashaarden. Maar wat zijn nu de verschillen of de overeenkomsten tussen de modellen? En welk model is in uw situatie nu de juiste keuze? Allemaal vragen die bij u op komen bij de aanschaf van een gashaard. 

De verschillende modellen

Gashaarden zijn op te delen in verschillende categorieën. Inzet gashaarden, inbouw gashaarden, vrijstaande gashaarden, vrijhangende gashaarden en gevelkachels. 

Inzet gashaarden

U kiest voor een inzet gashaard als u al een bestaande situatie heeft waarin een oude gashaard of open haard heeft gezeten. Deze oude haard wilt u vervangen en een nieuwe haard terugplaatsen. Een inzethaard kan eenvoudig in de bestaande ruimte worden geplaatst en worden aangesloten op het rookkanaal. Zonder dat er een verbouwing voor nodig is.

Inbouw gashaarden

Wilt u een mooie moderne gashaard en bijv. een prachtige wandopstelling, combinatie met tv-meubel of een strakke haardombouw. Kies dan voor een inbouw gashaard. Een inbouwhaard wordt altijd helemaal (strak) ingebouwd en zorgt daardoor voor een compleet plaatje. Kachel, wand, ombouw of meubel vormen samen een geheel en zijn onafscheidelijk.

Vrijstaande of vrijhangende gashaarden

De vrijstaande of vrijhangende gashaard lijken bijzonder veel op elkaar. Een vrijstaande gashaard kan eigenlijk op iedere plek in de woning worden geplaatst. In de meeste gevallen vlakbij of tegen een buitenmuur aan zodat de afvoerpijp op een eenvoudige manier naar buiten toe kan worden geplaatst. Het verschil tussen de vrijhangende of vrijstaande gashaard is dat de vrijstaande haard op de grond staat en de vrijhangende haard wordt opgehangen aan de gevel.

Gevelkachel

De gevelkachel is vaak meer een functionele verwarming dan sfeerverwarming. Een gevelkachel plaatst u dan ook meestal niet in een woonkamer maar wordt vaak gebruikt als bijverwarming in bijv. de slaapkamer, schuur of een ander bijgebouw. 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over een van onze gashaarden of een gashaard kopen? Neem dan direct contact met ons op of bezoek onze website. Haardenexpert heeft veel ervaring en levert gashaarden in Nederland en België. 

 

https://www.haardenexpert.nl/