HV Corbulo
Image default
Tuin en buitenleven

Werken zonnepanelen bij koud weer?

Zonnepanelen lijken wel gemaakt voor de zomer. Toch doen zonnepanelen het goed in het hele land. Zelfs in koude, noordelijke landen en regenachtige klimaten is zonne-energie een betrouwbare en veerkrachtige energiebron.

Een zonne-installatie genereert het hele jaar door schone, hernieuwbare energie. Zonnepanelen produceren in feite efficiënter elektriciteit bij koud weer. In de wintermaanden zullen zonnepanelen uw dag en uw huis opfleuren. Het is nu een geweldige tijd om op zonne-energie te gaan. Het is uw huis, gebruik uw eigen energie.

Meer huishoudens in het hele land investeren elk jaar in zonne-energiesystemen.  Zonne-energie is de beste duurzame energiebron in koude klimaten. Zonne-energie maakt uw huis en de gemeenschap gezonder, veiliger plaatsen die minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen en het elektriciteitsnet.

Bij Ribbers Solarworks weten we dat er een betere manier is. De zonnerevolutie is er voor u en de toekomstige generaties – de zomerzon en de winterkoude.

Werken zonnepanelen in de winter?

De krachtigste energiebron ter wereld ligt recht boven je hoofd. Zelfs in het meest koude weer zetten zonnepanelen zonlicht om in elektriciteit. Zonnepanelen creëren energie uit het overvloedige licht van onze zon, niet uit de warmte van de zon. Dus, hoe werken zonnepanelen? In het kort, wanneer foton deeltjes van het zonlicht de fotovoltaïsche cellen van het zonnepaneel raken, worden de elektronen in het silicium in beweging gezet.

Deze beweging zet zich direct om in een elektrische stroom. Vervolgens wordt de stroom naar de elektrische verdeelkast van uw huis gestuurd om uw essentiële zaken van stroom te voorzien. En, met een zonne-opslagbatterij, kan het uw nachten verlichten.

Dus zelfs in de wintermaanden, als het zonlicht een zonnepaneel raakt, zal het elektriciteit opwekken. Koude klimaten zijn eigenlijk optimaal voor zonnepaneel efficiëntie.

In tegenstelling tot wat sommigen denken, vermindert warmte de elektriciteitsproductie van zonnepanelen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de panelen een rendement beginnen te verliezen van ongeveer 25 graden.

Sommige tegenstanders van hernieuwbare energie beweren dat zonnepanelen in een polaire draaikolk eenvoudigweg worden afgesloten. Dat is echter ver van de eigenlijke wetenschap achter de zonnetechnologie. Zonne-energie is een betrouwbare, kosteneffectieve manier om uw huis van stroom te voorzien tijdens het winterweer.

Zonnepanelen leveren betrouwbare elektriciteit aan huizen in koude klimaten, extreem weer en uitval. Bovendien is het zo dat hoe energiezuiniger een huis is, hoe minder zonnepanelen nodig zijn. Tot slot, in een echt veerkrachtig huis, kunnen batterijen zonneenergie opslaan, zelfs als het winterweer misschien het beste van u heeft gekregen.

Zonne-energie beschermt u en uw huis tegen winterse omstandigheden. Koude temperaturen verhogen de productie van zonne-energie en het kan worden opgeslagen voor toekomstig gebruik. Bovendien is er op een koude, heldere dag net zoveel zonlicht als dat de dag lang is.

https://ribbers-solarworks.nl