HV Corbulo
Image default
Aanbiedingen

Wooninspiratie: 3 manieren om teak meubelen toe te voegen aan je interieur

Teakhout staat bekend om het duurzame karakter. Dit hardhout is sterk en bestand tegen een stootje. Ideaal voor in je interieur dus. Bovendien geeft de warme kleur en natuurlijke uitstraling ook nog eens sfeer aan je huis. Maar hoe voeg je teak meubelen nu echt op een mooie manier toe aan je interieur? Op een manier die ervoor zorgt dat al je meubels voldoende aandacht krijgen maar het toch een mooi geheel vormt? Dat leggen we je uit.   

  1. Een statement piece 

Teakhouten meubels zijn vaak groot en robuust. Neem bijvoorbeeld een boekenkast of eettafel. Deze meubelstukken nemen ruimte in en zijn bepalend voor de rest van je interieur. Dit is dan ook de uitgelezen kans om echt een statement te maken. Kies voor een grote boekenkast, een robuust dressoir of een flinke eettafel en bouw de rest van de ruimte om deze teak meubelen heen. Zo creëer je vaste zichtlijnen die de aandacht naar jouw teak meubelstuk trekken. 

  1. Subtiele touch 

Je hoeft natuurlijk niet te kiezen voor een massief meubelstuk. Teakhout is ook erg geschikt om op een subtiele manier toe te voegen aan je interieur. Wat dacht je van een wastafelblad of een decoratieve ladder? Deze items geven sfeer maar zijn niet bepalend. Op die manier voeg je gemakkelijk wat natuurlijke elementen toe aan je interieur zonder dat deze overheersen. 

  1. De hele set 

Het mooie van teak meubelen is dat ze zowel met andere meubels van andere materialen als met elkaar te combineren zijn. Teak op teak zeg maar. Je kunt al gauw drie tot vier teak meubelstukken in je interieur kwijt zonder dat het overdadig wordt. Sterker nog, dit geeft alleen maar extra sfeer aan je huis. Met teak hout creëer je namelijk makkelijk een industriële of landelijke woonstijl. 

  1. In de tuin

Ben je niet op zoek naar nieuwe aanvullingen op je interieur maar ben je wel gecharmeerd van teakhout? Dan is een mooie tuinset iets voor jou. Teakhouten tuinmeubelen zijn namelijk niet alleen mooi, ze kunnen ook goed tegen diverse weersomstandigheden en hebben weinig onderhoud nodig. Laat je tuinmeubelen natuurlijk vergrijzen of behandel ze om de warme kleur te behouden, aan jou de keuze! 

Teak meubelen voor jou op maat gemaakt 

Voor een echt uniek item van teakhout kun je terecht bij de vakmensen van Teakea. Naast de vaste collectie houten meubelen bieden ze de mogelijkheid om meubels op maat te maken. Laat je inspireren door deze specialisten en bestel jouw unieke meubelstuk!

 

https://www.teakea.nl/