HV Corbulo
Image default
Aanbiedingen

Zo kom jij de zomerdagen door!

Als jij ’s zomers moet werken, kan dit best uitputtend zijn. De combinatie van geconcentreerd werken en de hoge temperatuur is er één die lastig vol te houden is. Gelukkig zijn er dingen die jij kunt doen om je werkdag net wat draagbaarder te maken. In deze blog zullen deze voor jou op een rijtje worden gezet, zodat jij de komende zomer je werk perfect kan uitvoeren.

Blijf gehydrateerd

In de zomer is het erg belangrijk dat jij voldoende water binnen krijgt. Bij hoge temperaturen ga je automatisch meer zweten, waardoor je lichaam veel vocht kwijtraakt. Het is belangrijk om je waterpeil goed hoog te houden, want anders wordt het onmogelijk voor jouw lichaam om zichzelf af te koelen. Deze hydratie hoeft echter niet altijd in de vorm van water: verwen jezelf ook af en toe op een lekker ijsje. Hierdoor krijgt jouw lichaam ook water binnen, en kom jij automatisch sneller tot afkoeling.

Plan je werk goed in

In de zomer is het extra belangrijk om je werk goed in te plannen. Zo kun jij bijvoorbeeld overwegen om ’s ochtends eerder te beginnen, want dan is het nog een stuk koeler. Overweeg bijvoorbeeld om niet van 9:00 tot 17:00 te werken, maar van 6:00 tot 14:00. Hiermee blijf je het warmste punt van de dag voor, en kan je jouw werkzaamheden in de koelte van de ochtend uitvoeren. Daarnaast houd je zo ook nog de middag over, die je bijvoorbeeld zou kunnen besteden aan zwemmen, om zo afkoeling te vinden. Helaas is dit niet voor iedereen mogelijk. Gelukkig kan je je planning ook op andere manieren aanpassen, want je kan er voor zorgen dat jij je zware, intensieve werkzaamheden ’s ochtends uitvoert. Hierdoor hoef jij je ’s middags minder in te spannen, en hoef je je dus ook minder het zweet in te werken. 

Gebruik de juiste attributen

Er zal geen baas klagen over het feit dat jij een ventilator meeneemt naar werk. Sterker nog, waarschijnlijk zal het alleen maar als inspiratie werken voor jouw collega’s. Een ventilator kan een perfect afkoelmiddel zijn, omdat deze jou de hele dag door afkoeling bezorgd, door koude windstromen jouw kant op te stoten. Hierdoor hoeft jouw lichaam zich minder in te spannen om zich af te koelen, en ga je ook automatisch minder zweten. Wil jij een vloerventilator kopen? Neem dan eens een kijkje op de website van MaxTotaal. Hier kun jij de perfecte vloerventilator vinden, zodat jij straks heerlijke afkoeling hebt op jouw werkplek. 

 

https://www.maxtotaal.nl/