HV Corbulo
Image default
Aanbiedingen

Binnenkort op jezelf wonen? Dit zijn de must have huishoudelijke apparaten voor je nieuwe stek!

Binnenkort op jezelf wonen? Dit zijn de must have huishoudelijke apparaten voor je nieuwe stek! 

Het is zover: je gaat eindelijk op jezelf wonen! Het huurcontract is getekend en over iets minder dan een maand mag je de sleutel in ontvangst nemen. Tijd om inkopen te doen voor je uitzet. Daarbij behoren ook een aantal belangrijke apparaten die onmisbaar zijn om de eerste tijd en de tijd daarna goed door te komen. Hieronder delen we de belangrijkste. 

 

  1. Stofzuiger 

Een hele belangrijke is natuurlijk de stofzuiger. Want hoe wil je anders die hondenharen en stofjes weg krijgen van je vloer? Verdiep je eens in de mogelijkheden en welke exemplaren er allemaal te verkrijgen zijn. Vind je een stille stofzuiger belangrijk of maakt dit niet uit zolang deze maar genoeg zuigkracht heeft? Wil je een stofzuiger met of zonder zak? Of zou een snoerloos exemplaar een uitkomst voor je zijn? Vergeet ook niet om stofzuiger zakken aan te schaffen indien nodig. 

  1. Wasmachine 

Het wassen van je kleding is nu ook officieel aan jezelf, tenzij je een goede deal met je moeder hebt kunnen sluiten en ze elke week trouw je was op komt halen. Maar als je ineens naar de andere kant van het land bent verhuisd, wordt dit wel een beetje lastig. Ook hierin heb je talloze mogelijkheden. Belangrijk is om o.a. te kijken naar het laadvermogen: zoveel kleding ga je niet wassen wanneer je alleen woont. Een machine met een laadvermogen van 8 kg zal dus op jou niet zo snel van toepassing zijn. Ook speelt het energielabel een belangrijke rol. Want nu ineens alle rekeningen door jou zelf moeten worden betaald, is het wel zo prettig dat je machine niet al je duurbetaalde energie op slurpt. Een apparaat met een energielabel G is dan ook geen goede keuze. Houd hier rekening mee. 

  1. Strijkijzer/Kledingstomer 

Bij op jezelf wonen hoort ook het doen van je eigen strijkgoed. Zorg er dan ook voor dat je beschikt over een goede strijkijzer of kledingstomer.  Nog een beetje moeite met het voor het eerst strijken van je kleding? De tijd dat je moeder dit deed is officieel voorbij. Dit betekent echter niet dat je haar niet kunt raadplegen voor wat tips en tricks, of schaf een kledingstomer aan. Deze zijn vaak net wat gemakkelijker in gebruik. Je vult het waterreservoir en zet de stomer op de juiste stand. Vervolgens hang je je kleding aan het daarvoor bestemde rek die vaak op zo’n stomer zit gemonteerd en wacht je tot het apparaat opgewarmd is. Wanneer er duidelijke stoomwolkjes uit de stoomkop komen, kun je beginnen met stomen. 

 

Met deze huishoudelijke apparaten op zak kun je met een goed gevoel je nieuwe woning betrekken! 

https://www.marskramer.nl/