HV Corbulo
Woning en Tuin

Daklekkage in Den Haag? Doorloop deze stappen

Tijdens een zware regenbui of storm kan je dak beschadigd worden. Voor je het weet zit je met een lekkage. Heel vervelend natuurlijk. Je moet zo snel mogelijk ingrijpen om waterschade te vermijden. Doorloop deze stappen om verdere schade aan je huis te beperken.

Vang het water op

Lekt het water van je dak op de grond? Zet dan een emmer onder het lek. Zo voorkom je verdere waterschade. Zet desnoods je meubels opzij, zodat ze niet nat kunnen worden.

Voer zelf een kleine reparatie uit

Na het plaatsen van een emmer, kan je op zoek gaan naar de lekkage zelf. Als je het lek makkelijk kan vinden, voer dan een noodreparatie uit. Dek het gat af met een plastic zeil of gebruik een dakleer als het gat te groot is.  Heb je een plat dak en kan je het lek niet vinden? Gebruik dan lekdetectie. Hierbij wordt speciale apparatuur gebruikt. Dit voorkomt dat je dak opengebroken moet worden. 

Trek foto’s voor de verzekering

Als er veel schade is, kun je best enkele foto’s trekken voor de verzekering. Verwittig de verzekering ook zo snel mogelijk voor een vlotte afhandeling van de zaken.

Schoonmaken

Nadat je de noodreparatie hebt uitgevoerd, maak je best de grond en muren schoon. Anders kan er schimmel ontstaan.

Schakel een loodgieter en dakdekker in

Wacht niet te lang om het lek te repareren. Anders wordt de schade alleen maar erger. Het is belangrijk dat je een professionele firma inhuurt. Wanneer een lek verkeerd verholpen wordt, ontstaat er meer schade. Bij een probleem in een van je leidingen, is een goede loodgieter belangrijk. Een dakdekker verhelpt een lek in je dak zelf. 

Mogelijke gevolgen van een daklekkage

Bij een daklekkage kunnen ook andere problemen ontstaan. Naast schimmel kan ook uw isolatie last ondervinden. Wanneer deze te nat wordt, krijgt uw last van blijvende natte isolatie. Als isolatie nat is, isoleert ze ook niet meer.  Water en elektriciteit gaan natuurlijk niet samen. Daarom is het belangrijk om water bij je kabels weg te houden. Bij een daklekkage is dit soms moeilijk. Voor je het weet zit je met een kortsluiting. Dit zijn nog extra kosten. Als een lek te lang blijft aanslepen, kan er rot ontstaan. In dit geval moet je je dak volledig laten vervangen.  Volg deze stappen en zorg zo snel mogelijk voor een oplossing. Zo beperk je de schade aan je huis en kun je binnen de kortste keren weer genieten van je gezellige woning zonder problemen.

https://www.anolso.nl