HV Corbulo
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het kopen van een huis

Wil je een huis kopen? Dan is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Er komen namelijk aardig wat dingen bij kijken. Denk aan de zoektocht naar het huis, maar ook aan de eventuele onderhandelingen en de financiële aspecten. Gelukkig zijn er genoeg makelaars die je hiermee kunnen helpen. Voorne Makelaars Hellevoetsluis is één van die makelaars. We vertellen je graag meer over hoe we je kunnen helpen.

Wat zijn je wensen?

Als je een huis wilt gaan kopen, is het belangrijk om na te denken over wat je eigenlijk precies zoekt. Het kan namelijk erg lastig zijn om het huis van je dromen te vinden als je niet weet waar je naar op zoek bent. Probeer daarom samen met een makelaar een zoekprofiel op te stellen. Wees hierbij realistisch en probeer in ieder geval aan de volgende vragen te denken:

– Wat is je budget?

– Waar wil je wonen?

– Hoeveel kamers heeft het huis minimaal en maximaal?

– Heb je voorkeur voor een tuin of terras?

– Welke extra’s vind je belangrijk, zoals een garage of parkeerplaats?

– Wat is je budget?

– Wanneer wil je verhuizen?

– Welke soort huis zoek je (bijvoorbeeld een rijtjeshuis, vrijstaand huis of appartement)?

– Wat zijn je wensen met betrekking tot de indeling?

Zoektocht naar het huis van je dromen

Nadat we samen met jou hebben uitgezocht wat precies jouw wensen zijn, gaan we opzoek naar het huis van je dromen. Dit doen we door jouw zoekprofiel te vergelijken met ons huidige aanbod. Wanneer we een huis hebben gevonden dat voldoet aan al jouw wensen, gaan we met je kennismaken. Vervolgens bezichtigen we het huis en bespreken de mogelijkheden.

Financieel advies

Wanneer je een huis gaat kopen, is het belangrijk om hier financieel goed over na te denken. Een huis is namelijk een flinke investering. Wij adviseren je daarom om altijd eerst een afspraak te maken met je bank voordat je definitief gaat overleggen. Zo weet je zeker dat je financieel goed voorbereid bent en dat je niet voor verrassingen komt te staan.