HV Corbulo
Image default
Kunst en Kitsch

Een beeldend kunstenaar als schepper van een nieuw wereldbeeld

Een beeldend kunstenaar is meer dan alleen een schilder of een beeldhouwer, daar zijn Huub en Adelheid Kortekaas het levende bewijs van. Dit kunstenaarsduo heeft de gevestigde kunstwereld de rug toegekeerd om samen een nieuw wereldbeeld te scheppen. Sinds 1995 werken ze gezamenlijk aan de realisatie van een totaalkunstwerk waarin hun visie op dat nieuwe wereldbeeld tot uiting komt. Het resultaat hiervan is de kunstenaarswoning De Tempelhof in Winssen, in de buurt van Nijmegen. De Tempelhof is hun laboratorium, atelier, woonhuis en bibliotheek waar de grenzen tussen de ruimtes vervagen en hun vormentaal overheersend is. 

De zoektocht van een beeldend kunstenaar naar een universele beeldtaal

Deze kunstenaars zijn een kunstenaarsduo die een gemeenschappelijke zoektocht hebben ondernomen naar een universele beeldtaal. Een van de eerste uitingen van deze beeldtaal was hun Engelhart-stoel, uit 1970. In de beeldtaal die ze hebben ontwikkeld staat het kiemplantje centraal, wat volgens hen het symbool is van het diepste verlangen van mensen om hun echte potentieel te ontwikkelen. Ze ontlenen veel van hun denken aan de Zuid-Afrikaanse Humanistische Ubuntu-filosofie waarin menselijke relaties centraal staan. Alhoewel ze werkzaam zijn als beeldend kunstenaar noemen ze zichzelf alchemisten die een nieuwe aarde willen creëren waar in hun ‘Quantum Art’ de grenzen tussen economie en spiritualiteit en het mannelijke en het vrouwelijke samenkomen. 

Wilt u het werk van beeldend kunstenaars Huub & Adelheid Kortekaas in het echt zien?

Als u de kunstwerken van de beeldend kunstenaar Huub en tuinarchitect Adelheid Kortekaas in het echt wilt zien, dan kunt u hun kunstenaarshuis De Tempelhof in Winssen, bij Nijmegen bezoeken. De Tempelhof is ook te huren als kleinschalige brainstorm- of vergaderruimte. Neem contact op via de contactgegevens op de website van deze kunstenaars om een afspraak te maken voor een bezichtiging, voor het huren van de ruimte of als u een kunstwerk wilt kopen. 

https://huubenadelheid-kortekaas.nl/nl/