Een hoekbureau vinden in een stijl die past bij jouw interieur

Hoekbureaus zijn erg praktische meubelstukken. Je bespaart plaats door dit bureau in een hoek van de kamer te plaatsen. Ongeacht welke kamer dit is. Of het nu gaat om een woonkamer, slaapkamer van je kind of een aparte computerruimte. Een hoekbureau kun je gemakkelijk kwijt. Benut de ruimte van jouw huis het best door een hoekbureau te kopen! Alleen is het nu de vraag welk hoekbureau u het mooiste vindt en past binnen jouw interieur. Kom te weten wat voor soort hoekbureaus er allemaal zijn, zodat u een goede keuze kunt maken.

Modern of traditioneel

Een eerste keuze binnen de tal van mogelijkheden is een basaal onderscheid tussen hoekbureaus met een moderne uitstraling en een traditioneel/ landelijke look. Wanneer je huis heel modern is ingericht, kun je beter geen traditioneel uitziend bureau kiezen. Dit vloekt met de rest van het meubilair. Andersom komt het wel voor dat een modern uitziend hoekbureau prima geplaatst kan worden binnen een traditioneel interieur. Let er in dit geval wel goed op dat de kleur van het hoekbureau niet enorm vloekt met de andere meubelstukken.

Welke kleur zou passen?

Een vervolgstap is om te achterhalen in welke kleur je een hoekbureau zou willen kopen. Hoekbureaus zijn in alle neutrale kleuren te koop. Hiermee bedoelen wij wit, zwart, en verschillende houtkleuren. Van lichtbruin tot en met donkerbruin. In lichtgekleurde interieurs zal een wit hoekbureau zorgen voor een schone, frisse look. Waar in een ruimte met donker gekleurde meubels, een donkerbruine of zwart hoekbureau beter tot zijn recht zal komen.

Een budget vaststellen

Hoeveel wil u maximaal betalen aan het hoekbureau? De prijzen hiervan kunnen sterk uiteenlopen. Je koopt al een bureau vanaf ongeveer 80 euro maar kan ook voor meer dan €500 een bureau kopen. Op deze website vind je mooie hoekbureaus in een grote prijsrange. Zeker een kijkje waard!

Duurzaamheid en materiaalkeuze

Heel vaak wordt een hoekbureau van spaanplaat gemaakt. Dit is een samengeperste houtsoort. Dat wil zeggen dat stukjes hout zijn samengelijmd om hiermee een nieuw meubelstuk te creëren. Spaanplaat wordt gelakt  of voorzien van een laagje fineerhout. Het is betreft duurzaamheid niet een houtsoort die het langste mee zal gaan. Echter is het een goedkoop materiaal waarmee de industrie makkelijk aanpassingen in het design kan brengen. Spaanplaat kan redelijk makkelijk beschadigen en splinteren wanneer de laklaag of randen fineerhout zijn aangetast. Een duurder, maar duurzamer alternatief is om te kiezen voor een hoekbureau van massief hout. Hier betaal je meer voor, maar heb je ook langer plezier van! Daarentegen gaat een bureau van spaanplaat ook relatief lang mee. De meeste gebruikers hebben veelal toch minstens 10 jaar plezier van dit meubelstuk voordat het is versleten.

Hoe lang en diep?

Verder speelt de vraag hoe lang en diep het bureau dient te zijn. Wanneer je graag veel spullen kwijt wil op het bureau, zoals een dubbel scherm bijvoorbeeld of de audio speakers, dan raden wij een lang hoekbureau aan. Denk hierbij aan een bureau van minimaal 150 cm lang. Wat betreft diepte kan worden gezegd dat een diepte van minimaal 60cm is aan te raden, om niet het gevoel te krijgen dat het hoekbureau erg krap is.

Opbergruimte

Verder kan je bij het uitzoeken van een hoekbureau nog rekening houden met hoeveel opbergruimte het bureau heeft. Hier zit onderling vrij veel verschil in. Waar het ene bureau opbergvakken heeft, zie je bij een ander bureau dat juist voorzien is van lades. Een combinatie hiervan in de vorm van lades en opbergvakken komt ook voor. Denk goed na wat je allemaal in de directe omgeving van je laptop of desktop kwijt wil en hoeveel ruimte je hierbij nodig hebt! Eenmaal je al het bovenstaande hebt uitgevogeld, kun je gericht aan de slag om een hoekbureau te kopen waar je geen spijt van zult krijgen!