HV Corbulo
Beauty en verzorging

Haaruitval ervaringsverhaal

Het is natuurlijk nooit leuk om kaal te worden. De ene persoon ervaart dit echter wel heel anders dan de andere persoon. Heeft u last van haaruitval en wilt u hier iets aan (laten) doen? Dan is er van alles mogelijk. We delen graag de ervaring van Edwin van Wooning, oprichter en directeur van de Nederlandse Haarstichting.

Haaruitval ervaring Edwin van Wooning

‘Van jongs af aan heb ik eigenlijk altijd een grote bos met haar gehad. Toen ik een jaar of 18 werd, begonnen de eerste tekenen van haaruitval duidelijk te worden. Vooral mijn haarlijn begon steeds verder naar achteren te trekken. Toen ik 21 was, was ik hier klaar mee en besloot ik naar Turkije te gaan voor een haartransplantatie. Helaas kwam ik thuis van een koude kermis. De behandeling was niet goed verlopen en uiteindelijk zijn de getransplanteerd haren helaas niet goed gaan groeien. Daarom moest ik nog een keer worden behandeld. Ik was een arme student en had niet veel geld om aan de behandeling uit te geven. Daarom was ik opnieuw aangewezen op een kliniek in Turkije. Dit keer was het resultaat gelukkig wel iets beter dan de keer ervoor. Daarna hebben nog diverse andere behandelingen tegen haaruitval de revue gepasseerd.

Uiteindelijk eindigt het verhaal wel ‘gelukkig’. Edwin van Wooning heeft nu een mooie bos met haar en hoopt hier nog lang van te kunnen genieten. Alles gebeurt met een reden denk ik, dit ook. Want dankzij mijn ‘haarprobleem’ heb ik de Haarstichting opgericht en haal ik heel veel plezier en genoegdoening uit mijn werk.’

Meer haaruitval ervaringsverhalen?

Wilt u meer ervaringen lezen van mensen die last hebben van haaruitval? Dan kunt u onder andere kijken op de website van de Haarstichting of op Haarweb. Hierop zijn afgelopen jaren honderden ervaringsverhalen gedeeld. Hier is ook een ervaring van de directeur van de Haarstichting te vinden.