HV Corbulo
Image default
Woning en Tuin

Het beste voor jouw kitten

Het verschil kennen tussen kittenvoer en kattenvoer is een belangrijke eerste stap bij het leren omgaan met een jonge kat. Het hebben van een kitten kan af en toe nog best vermoeiend zijn wat betreft zindelijkheid,  veel aandacht moeten geven en het speciale voer, toch maakt de kitten dit voor veel mensen weer goed door erg schattig te zijn. 

Kittens zijn vanaf het begin een uitdaging voor veel mensen. Je komt onderweg best veel obstakels tegen die je zouden verleiden de kitten rechtstreeks naar het dierenasiel te brengen. Je hebt echter met deze kennis de kat genomen en af en toe het beestje aan z’n nekvel uit de gordijnen halen of ontlasting opruimen horen daar nu eenmaal bij. 

 

Voer wat aansluit op de behoefte van de kat 

De leeftijd van de kat bepaalt het voer dat je de kat moet geven. Het correcte voer bevat de voedingsstoffen die de kat in die levensfase hard nodig heeft. Het is makkelijk voor de eigenaar van de kitten dat wanneer deze de kitten het juiste voer geeft hier alles al in zit en je je er geen zorgen meer over hoeft te maken dat de kat iets zal missen dat belangrijk is. Het verkeerde voer geven kan ertoe leiden dat de kat niet op de juiste manier groeit en zich ontwikkeld, het is dus echt wel belangrijk. 

 

Wat betreft de keuze voor natvoer en brokken, die mag je zelf maken. In principe is alleen brokken voldoende maar de kitten kan wel genieten van het natte voer en is daarom een aanrader. De voornaamste reden dat ervan afgezien wordt de kat natvoer te geven is gemakzucht of de stank ervan. 

 

Inspelen op een speelse kat 

Het aanschaffen van kattenspeeltjes voor een kitten is iets waar de kat wat aan heeft. Hoe jonger de kat des te speelser deze is. Met een kitten spelen is leuk en zeker wanneer je daar dan allemaal leuke dingen voor hebt om het beest bezig te houden. 

Het is ergens ook wel handig dat je de kitten laat wennen z’n nageltjes te zetten in iets wat daarvoor bedoelt is. Een kat van die leeftijd kan ook speelgoed vinden als je geen speciale speeltjes voor hem koopt, dit is iets te vaak het meubilair. Ondanks de frustratie soms kan je beter genieten van je speelse kat, want er is een kans dat de kat wanneer deze ouder is hele dagen van huis is of je negeert wanneer je probeert er mee te spelen. 

 

Aandachtspunten bij een kitten 

Een kat is een dier dat vergeleken met andere huisdieren weinig aandacht vraagt. Toch moet je ervan uit gaan dat je er in de beginfase wel veel mee bezig bent. Probeer ze daarnaast ook bijna niet alleen te laten en al doe je het probeer de tijd alleen dan kort te houden. 

De eerste keer naar buiten is met een kitten ook altijd een aandachtspunt. Gewoon los laten lopen zonder toezicht maakt de kans op verdwalen en dat je de kitten nooit meer terugziet groot. Ze de eerste keer aangelijnd houden is daarom het beste wat je kunt doen, de tweede keer ook. Laat ze op deze manier stapsgewijs de omgeving zien en ze weten voortaan je huis terug te vinden.